maandag, maart 10, 2008

Seks hoeft niet lang te duren

De wereld draait door: "Seks hoeft niet lang te duren"

07-03-2008 16:03
Een peiling onder sekstherapeuten heeft de ideale tijd voor seks tussen zeven en 13 minuten geschat. Sekstherapeuten zeggen echter dat de tijd bijhouden geen goed idee is.

Voorspel
Goede seks hoeft volgens de experts dus niet de hele nacht te duren. In de 7 tot 13 minuten is niet het voorspel inbegrepen, hiervan is echter “een klein beetje nodig”.

Te kort
De 33 Canadese en Amerikaanse sekstherapeuten die werden gepeild, gaven aan dat één tot twee minuten seks “te kort” is, drie tot zeven minuten is “adequaat” en 30 minuten “te lang”.

Absoluut
De onderzoekers zien deze getallen echter niet als absoluut: “Het hangt af van het koppel. Het verandert na een tijd. Het onderzoek is bedoeld als informatie voor het publiek”, zo stelt co-onderzoeker Eric Corty. De resultaten moeten seksuele teleurstellingen voorkomen. In de media wordt namelijk de nadruk gelegd op een onrealistisch beeld van spectaculaire marathon seks.

Tijd
Van de ondervraagde therapeuten weigerde 24 procent een tijdsaanduiding te geven over de duur van een goede vrijpartij. Als reden werd de complexiteit aangegeven van verschillen in personen. De kwaliteit van de ervaring moet voorop staan en dergelijke generalisaties moeten met een korreltje zout genomen worden.

Bron "The Globe and Mail"

Geen opmerkingen: