vrijdag, april 11, 2008

Masseuses met hangslot ...

Massagesalons in de Indonesische stad, Batu, vragen de masseuses om hun rokken of broeken af te sluiten met een hangslot. Op deze manier laten ze zien dat ze geen seksuele diensten verlenen.

Minister van vrouwenzaken
In Indonesië spelen massagesalons vaak een rol in de prostitutie. De minister van vrouwenzaken vindt het een verkeerde ontwikkeling als vrouwen nu een hangslot moeten dragen. Volgens Meutia Swasono is het niet het juiste middel tegen promiscuïteit. “Het is een belediging voor vrouwen, alsof zij de oorzaak zijn van de prostitutie in de salons”. Zo verklaarde zij in de Jakarta Post op donderdag.

Verplicht
Een massagesalon heeft het gebruik van hangsloten verplicht gesteld. Enkele andere salons hebben het voorbeeld gevolgd na een vergadering met lokale functionarissen. In de Indonesische media zijn al verschillende TV opnames verschenen van vrouwen met hangsloten aan hun rokken of broeken.

Imam
De plaatselijke imam, Suryono, is erg blij met de actie van de massagesalons. Het hoofd voor de handhaving van de openbare orde in Batu, ontkent dat hij het gebruik van de sloten officieel verplicht heeft gesteld. Diverse media hadden hierover bericht.


Bron: CBS

Geen opmerkingen: