donderdag, november 05, 2009

Game vernietigt monsters en je Mac

Notoire Mac gamers, als die er überhaupt zijn, kunnen het spelletje Lose/Lose maar beter links laten liggen. Het retro-spelletje doet denken aan de klassieker Space Invaders. Groot verschil is echter dat het afschieten van monster bij Lose/Lose grote gevolgen heeft. Elk monster in het spelletje representeert een bestand op je Mac. Schiet je er een uit de lucht, dan verdwijnt dat bestand voorgoed. Zo schiet je in een middag niet alleen een populatie agressieve aliens, maar ook je thuismap en bibliotheek aan flarden.

Maker van het spel is Zach Gage. Zelf noemt hij Lose/Lose een kunstproject met een boodschap. Door real-life consequenties te verbinden aan het doden in een spelletje hoopt hij vragen op te roepen over het ons begrip van technologie dat steeds kleiner wordt terwijl we er elke dag meer mee geconfronteerd worden.

Anti-virussoftwarebouwer Symantec is weinig gecharmeerd van de artistieke waarde en noemt Lose/Lose een Trojan. Tegelijkertijd geeft het bedrijf toe dat de dreiging beperkt is aangezien het spel zelf gedownload moet worden en de speler gewaarschuwd wordt voor de consequenties.
One More Thing - Game vernietigt monsters en je Mac

Geen opmerkingen: