dinsdag, december 22, 2009

Groot-Brittannië kiest Killing in the Name als kerstsingle - Cool - Merry XXXmas!

Groot-Brittannië kiest Killing in the Name als kerstsingle

Cool - very nice - I Love the way Internet can be used!!

'Fuck you, I won't do what you tell me' schalt het met Kerst in Groot-Brittannië uit de speakers. Want dankzij een succesvolle Facebook-campagne komt de Britse kersthit dit jaar niet van de winnaar van talentenjachtprogramma de X-Factor, maar van punkgroep Rage Against The Machine.

Stille nacht, heilige nacht, headbang nacht Stille nacht, heilige nacht, headbang nacht

Welk liedje voert met Kerstmis de Britse hitlijst aan? Die vraag houdt Groot-Brittannië elk jaar opnieuw bezig.

Punkgroep
Winnaars uit het verleden zijn Slade met Merry Xmas Everybody en Band Aid met Do They Know It's Christmas? De afgelopen vier jaar belandden de lieflijke liedjes van X Factor-winnaars op één in de Britse Single top 100.

Dit jaar verliep de strijd heel anders. Een Brits koppel had schoon genoeg van de X-Factor winnaars en startten op Facebook een campagne om punkgroep Rage Against the Machine met hun keiharde protestlied Killing in the Name uit 1993 bovenaan te krijgen. En met succes.

Nick en Simon
Blijkbaar stond het Britse stel niet alleen in hun kritiek, want aan hun oproep op Facebook werd massaal gehoor gegeven. Het punknummer werd maar liefst ruim 500.000 keer legaal gedownload. Dat was vaak genoeg om X-Factor-deelnemer Joe McElderry met zijn liedje The Climb van de eerste plaats af te houden.

In Nederland is het brave Santa's Party van Nick en Simon als hoogste nieuwe hit binnengekomen in de Winterse 50, een jaarlijkse lijst met de grootste kerst- en winterhits. Daarmee heeft het Volendamse duo de Nederlandse kersthit 2009 in handen.

Elsevier.nl - Cultuur & Televisie - Groot-Brittannië kiest Killing in the Name als kerstsingle

Geen opmerkingen: