zondag, mei 02, 2010

Aankondiging: Jailbreak-tool ‘Spirit’

Aankondiging: Jailbreak-tool 'Spirit'

Aankondiging: Jailbreak-tool 'Spirit'

Het begint er onderhand echt op te lijken dat er een goede jailbreak-tool komt waarmee je alle iPhones, iPods en iPads kan jailbreaken. Het iPhone Dev-Team heeft namelijk een tijdje geleden aangekondigd dat ze software hebben ontwikkeld waarmee je deze toestellen kan jailbreaken. De jailbreak-tool gaat 'Spirit' heten, en zal waarschijnlijk komende week gelanceerd worden.


Uitstel

Het Dev-Team kondigde eerst aan dat de tool 30 april gelanceerd zou worden, maar deze lanceringsdatum hebben ze uitgesteld. Dit hebben ze niet gedaan omdat de software nog niet klaar was, maar om iedereen voor te bereiden. Apple heeft namelijk in het verleden een jailbreak-tool onschadelijk gemaakt binnen een dag. Dit deden ze door een update uit te brengen die de 'lek' in de firmwares te dichten.

Firmware Umbrella

Het is belangrijk dat iedereen met een iPad, nieuwe iPod Touch en nieuwe iPhone 3GS nu alvast gegevens over de huidige firmware opslaat met de 'Firmware Umbrella'. Hiermee voorkom je dat je in de toekomst niet meer kan jailbreaken doordat Apple een update uitbrengt. Het loont dus als je even een half uurtje de tijd neemt om zo veel mogelijk gegevens op te slaan als je in de toekomst wilt jailbreaken.

Geen opmerkingen: