dinsdag, juli 19, 2011

Triptruffels in trek na paddoverbod - AMSTERDAM - PAROOL

Triptruffels in trek na paddoverbod

19-07-11 08:22 uur
Een Amsterdamse smartshop. © ANP
update

Het paddoverbod heeft geen einde gemaakt aan de problemen met hallucinogene middelen in Amsterdam. De ambulance moest vorig jaar 69 keer uitrukken om toeristen bij te staan nadat zij een 'triptruffel' hadden gegeten.

Uit gegevens van de GGD blijkt dat het in bijna alle gevallen om jonge buitenlandse toeristen handelde. De meeste incidenten waren in de zomer en waren onschuldig van aard. Vaak ging het om paniekaanvallen. Het is een typisch Amsterdamse fenomeen: buiten de hoofdstad zijn geen meldingen bekend.

De cijfers van de GGD bevestigen het beeld dat de plaats van de paddo is ingenomen door hallucinogene knolvormige schimmels. In het paddoverbod wordt een uitzondering gemaakt voor deze middelen, die net als destijds de paddo's voor de smartshops worden gekweekt.

Het paddoverbod van december 2008 volgde op een reeks ernstige incidenten in Amsterdam, die in verband werden gebracht met het gebruik van paddo's. In maart 2007 pleegde een 17-jarige Française zelfmoord door van een viaduct te springen. Dat jaar moest de ambulance 149 keer uitrijden om medische hulp te verlenen aan gedrogeerde toeristen. (Het Parool)



Triptruffels in trek na paddoverbod - AMSTERDAM - PAROOL

Geen opmerkingen: