zaterdag, september 05, 2009

De kick van cacaoïne

De kick van cacaoïne

cacoa2

Gratis bij het septembernummer van Quest: 5 gram zuivere cacaoïne. 3 redenen waarom cacaoïne het ultieme genotmiddel is.

  1. Superstofjes
    Pure cacao bevat talloze stoffen die je stemming positief beïnvloeden. Een kleine greep: tryptofaan (zorgt via de aanmaak van serotonine voor positieve emoties), fenylethylamine: een oppeppende 'natuurlijke amfetamine', theobromine (stimuleert je zenuwstelsel) en anandamine (maakt je relaxed).
  2. Fop de speurhond
    Ook belangrijk voor een drug: je moet het gemakkelijk kunnen vervoeren en kopen. Op dat vlak scoort cacaoïne hoog. In tegenstelling tot gangbare drugs is het legaal. Bovendien leert navraag bij de politie dat speurhonden er niet op aanslaan.
  3. Gezond genot
    Cacaoïne is goed voor je hart en bloedvaten. Het bevat flavonoïden die beschermen tegen dichtslibben. Een paar gram per dag (bijvoorbeeld een zakje cacaoïne) is al genoeg om je te beschermen. Chocolade helpt minder goed: zodra van cacao chocolade wordt gemaakt, worden de meeste flavonoïden afgebroken. Bovendien wordt aan chocolade meer suiker toegevoegd dan goed voor je is.
De kick van cacaoïne - Pagina 1 | Genot | Quest

Geen opmerkingen: