donderdag, september 03, 2009

Ringtunes maken in iTones - of Ringtones maken in iTunes pfff

Kant-en-klare ringtones in iTunes - EN HOE MAAK IK ZELF RINGTUNES :-)

Volgens CNET heeft Apple de rechten verkregen om kant-en-klare ringtones te gaan aanbieden in iTunes voor gebruikers van de iPhone. De aankondiging van deze dienst zou volgende week woensdag gepland staan tijdens het special media event.

Sinds 2007 is het voor iPhone-bezitters al mogelijk om ringtones te maken van reeds aangekochte muzieknummers. De gebruiker dient zelf een fragment van 30 seconden uit het nummer te snijden, waarvoor Apple 99 cent rekent. Welk bedrag Apple gaat vragen voor de pre-cut ringtones is nog niet bekend.

Hoewel de markt voor ringtones als lucratief bekend staat, is de omzet volgens onderzoeksbureau SNL Kagan in de afgelopen jaren fors teruggelopen. In 2008 werd nog maar $541 miljoen uitgegeven, tegen $714 miljoen in 2007. Een krimp van 24%.

Van muzieknummers die je niet via iTunes hebt aangeschaft, is het eenvoudig om -gratis- een ringtone te creëren. Lees verder voor de instructies.

Stap 1: Open iTunes, kies het muzieknummer en bekijk de 'info'. Onder het tabblad options stel je een begin- en eindtijd in van de te maken ringtone (30 seconden is ideaal).



Stap 2: Maak een kopie van het muzieknummer in AAC-formaat.



Stap 3: Toon de kopie vervolgens in Finder en verander de extensie van .m4a naar .m4r.



Stap 4: Importeer het m4r-bestand opnieuw in iTunes. Indien gelukt verschijnt het bestand nu in de speellijst voor ringtones en staat de ringtone op de iPhone na de eerstvolgende synchronisatie. Vergeet niet de ingevoerde begin- en eindtijd van het originele bestand te wissen.

Geschreven door Erik de Kleijn op donderdag 3 september 2009.
Categorie van artikel is iTunes. Lees meer artikelen van Erik.

One More Thing - Kant-en-klare ringtones in iTunes

Geen opmerkingen: