woensdag, december 01, 2010

Coffeeshop krijgt toch toegangspas - AMSTERDAM - PAROOL

Coffeeshop krijgt toch toegangspas

De illegale handel zal blij zijn met de "regering" ....

Toeristen bezoeken een coffeeshop in de Warmoesstraat Amsterdam. © gpd
01-12-10 11:02 uur
AMSTERDAM - Ook Amsterdam ontkomt niet aan een pasjessysteem voor coffeeshops. Gemeenten mogen niet zelf beslissen hoe ze omgaan met de verkoop van softdrugs.

Tot die conclusie kwam de Tweede Kamer gisteren. Een motie van SP, PvdA, GroenLinks en D66 om 'bijvoorbeeld Amsterdam' de vrijheid te laten voor een eigen aanpak van coffeeshops, haalde het niet.

Daarmee maakte de Tweede Kamer een einde aan elke Amsterdamse illusie dat de stad de dans kan ontspringen. Het kabinet wil dat coffeeshops besloten clubs worden die alleen voor meerderjarige inwoners van Nederland toegankelijk zijn op vertoon van een clubpas.

Burgemeester Eberhard van der Laan keerde zich onlangs tegen dit plan. In Amsterdam zal dat volgens hem leiden tot straathandel en illegale doorverkoop van softdrugs.

Verder zei minister Marja van Bijsterveldt (Onderwijs) gisteren dat Amsterdam zich niet kan onttrekken aan de in het regeerakkoord voorgestelde verplichting coffeeshops op tenminste 350 meter afstand van scholen te houden. Dat is volgens haar hard nodig 'juist in Amsterdam met scholen waar zo veel gebeurt,' zei ze. (HET PAROOL)
Coffeeshop krijgt toch toegangspas - AMSTERDAM - PAROOL

Geen opmerkingen: