woensdag, augustus 29, 2012

Artikel van Elsevier.nl:

Patrick las dit verhaal op de website van Elsevier en vond dat u dit ook moet lezen.

Dit schreef Patrick nog speciaal voor u:
dit is wat de rechtse lobby ons graag wil laten geloven. En de hypocriete PvdA die shops wil opheffen en ze onder een andere naam "wietwinkel" onder de staat wil laten vallen - op zich niets mis mee, maar gebruik geen argument als dan kunnen we accijns heffen - dat DOEN ZE AL bij coffeshops ...

Roken van cannabis verlaagt IQ en vermindert geheugen

maandag 27 augustus 2012 22:20
Gebruikers van cannabis worden op termijn dommer. Hasj beschadigt het centrale zenuwstelsel en vermindert het geheugen en concentratievermogen.
Blowen maakt op de lange duur dommerBlowen maakt op de lange duur dommer
De wetenschappers van de Duke University in het Amerikaanse Durham weten het zeker: blowen maakt op termijn dommer. Ze presenteerden hun resultaten maandag in het vakblad Proceedings of the National Academy Sciences.

Veertig jaar
Een studie van maar liefst veertig jaar heeft uiteindelijk het onomstotelijk bewijs opgeleverd dat hasjconsumptie het centrale zenuwstelsel beschadigt.

De schade bleek het grootst bij proefpersonen die op jonge leeftijd waren begonnen. Uit het onderzoek bleek ook dat cannabisgebruik consequenties heeft voor het geheugen en het concentratievermogen.

Coffeeshops
Wie in Nederland toch gewoon wil blijven blowen, krijgt het steeds lastiger. Per 2013 worden alle coffeeshops in Nederland besloten verenigingen en kunnen alleen Nederlanders die geregistreerd staan in het burgerregister nog wiet kopen.

De PvdA is bang dat de handel in cannabis zich zal verplaatsen naar het illegale circuit en pleit daarom voor legale wietwinkels als alternatief voor de wietpas.


Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws en de commentaren op de Elsevier-website, dan kunt u zich ook kosteloos abonneren op de nieuwsbrief, die elke werkdag wordt verstuurd.
www.elsevier.nl/service/nieuwsbrieven.asp

Elsevier is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze email, zie ook Gebruiksvoorwaarden Reed Business bv: http://www.reedbusiness.nl/gebruiksvoorwaarden

Geen opmerkingen: