woensdag, februari 20, 2008

AD.nl - Buitenland - 'Britse MI6 vermoordde prinses Diana'

AD.nl - Buitenland - 'Britse MI6 vermoordde prinses Diana': "'Britse MI6 vermoordde prinses Diana'
LONDEN - Mohammed Al Fayed heeft in het gerechtelijk onderzoek naar de dood van prinses Diana en haar vriend Dodi, zijn zoon, gezegd dat de Britse geheime dienst MI6 het paar liet vermoorden.











Princes Diana in 1997. Foto EPA

Dat zou zijn gebeurd in opdracht van prins Philip om een voorgenomen huwelijk te beletten.

Al Fayed, eigenaar van het warenhuis Harrods, zei dat Dodi en Diana hem een uur voor hun dodelijke verkeersongeval in 1997 vertelden over hun voornemen om een dag later hun verloving bekend te maken.

Hij verkondigde verder dat Britse en Franse geheim agenten deel uitmaakten van het ambulancepersoneel. Zij zouden er op hebben toegezien dat Diana niet naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis werd gebracht, op slechts tien minuten van de plaats van het ongeluk. In plaats daarvan duurde het meer dan een uur voordat de prinses in een ander hospitaal aankwam, aldus Al Fayed.

Het huidige gerechtelijke onderzoek is bedoeld om de exacte omstandigheden van de dood van Diana en Dodi te schetsen en ook om uitsluitsel te geven over de mogelijkheid van een moordcomplot.

Eerder Brits en Frans onderzoek concludeerde dat er geen sprake was van moord, maar van een tragisch ongeval veroorzaakt door chauffeur Henri Paul, die dronken was en te hard reed.

Als belangrijkste bewijs voor zijn theorie beschouwt Al Fayed een verslag van een gesprek tussen Diana en haar advocaat. Daarin zei Diana dat ze vreesde dat ze bij een auto-ongeluk zou omkomen. Het verslag werd zes jaar geheimgehouden, aldus Al Fayed.

Geen opmerkingen: