woensdag, mei 27, 2009

Beeldentuin geopend | Amstelveen e.o. (Amstelveens Nieuwsblad)


Beeldentuin geopend | Amstelveen e.o. (Amstelveens Nieuwsblad): "Beeldentuin geopend
Redactie - 26 mei 2009
Reageer op dit artikel
De beeldentuin is weer geopend. Eigen foto

AMSTELVEEN - De beeldentuin Buitenplaats Wester-Amstel, Amsteldijk-Noord 55, is begin deze maand voor het publiek geopend. In de beeldentuin staan circa vijftig kunstwerken van twaalf kunstenaars. In de beeldentuin treft de bezoeker zowel figuratieve als abstracte kunstwerken aan, gemaakt van verschillende materialen. De beeldentuin is tot oktober open op werkdagen van 9.00 uur tot 16.30 uur en in het weekend van 12.00 uur tot 16.30 uur.

Na het succes van vorig jaar is besloten om ook dit jaar een beeldentuin in te richten op deze unieke plek. Ienke Damsté is de initiatiefneemster van het geheel. Twee jaar geleden benaderde Ienke Groengebied Amstelland met de vraag of er interesse bestond voor het inrichten van een beeldentuin bij Wester-Amstel. Het bestuur van Groengebied reageerde hierop positief.

In de beeldentuin zijn kunstwerken te zien van Desireé Wijgman, Mark van Kuppevelt, San Sia, Joep Backhuijs, Hendrike Huijsmans, Marja Verhage, Marijke in den Bosch, Yvonne Leeman, Rud Perrée, Hetty de Boer-Blonk, Peter Pelt en Esther Velzeboer. De beeldentuin kan volgens een bepaalde route worden gelopen of de bezoeker kan zelf de route bepalen De beeldentuin is zeker een bezoekje waard en de beelden zi"

Geen opmerkingen: