vrijdag, januari 09, 2009

'Manager moet werknemer vrijheid geven'

'Manager moet werknemer vrijheid geven'


Als het aan e-office-directeur Roland Hameeteman ligt, is de traditionele organisatie ten dode opgeschreven. In zijn boek dat deze maand uitkomt, bepleit hij de vrijheid van werknemers. 'Je moet geen regels opleggen, maar afspraken maken en doelen stellen'.

Nederlandse werknemers hebben meer vrijheid nodig om hun werk goed te kunnen doen, vindt Roland Hameeteman, directeur van ict-dienstverlener e-office. Zijn boek 'De kracht van mensen' komt deze maand uit.

Volgens Hameeteman is de traditionele organisatie ten dode opgeschreven. Managers moeten hun personeel niet langer vertellen wát en hóe ze iets moeten doen, maar ze zelf hun werkwijze laten bepalen. Hameeteman: "Je moet afspraken maken met elkaar, doelen stellen en mensen aanspreken op hun verantwoordelijkheid."

De directeur beschrijft hoe managers hun werknemers kunnen helpen het beste uit zichzelf te halen. Hij maakt daarbij gebruik van ervaringen die hij opdeed sinds de start van zijn bedrijf in 1991. "Iedereen heeft het over het nieuwe werken, iets waar ik heilig in geloof", aldus de schrijver. "Maar het werd hoog tijd voor een boek over dit onderwerp dat iedereen begrijpt."

Boekwinkel
'De kracht van mensen' van Roland Hameeteman is binnenkort verkrijgbaar in Computables boekwinkel.
'Manager moet werknemer vrijheid geven' | Nieuws | Loopbaan | Computable.nl

Geen opmerkingen: