dinsdag, januari 13, 2009

Onderzoeksbureau: Apple in 2013 grootste smartphonefabrikant

Onderzoeksbureau: Apple in 2013 grootste smartphonefabrikant

Apple zal in 2013 meer smartphones produceren dan Nokia, de huidige marktleider. Dat heeft onderzoeksbureau Generator Research becijferd. Apple zou in 2013 volgens het onderzoeksbureau ongeveer 77 miljoen smartphones verkopen.

Nokia zal in 2013 nog maar de helft van zijn huidige marktaandeel over hebben, denkt Generator Research, dat onder meer onderzoek doet voor Apple, Nokia, Motorola en Vodafone. Waar vorig jaar vier op de tien verkochte smartphones nog van Finse makelij waren, zal dat aantal over vier jaar zijn teruggevallen tot twee op de tien. In dat jaar zal Apple met een marktaandeel van veertig procent marktleider zijn. Dat betekent overigens niet dat Nokia minder toestellen zal verkopen: de smartphonemarkt gaat flink groeien, denkt het onderzoeksbureau. In 2013 zouden ongeveer vijf keer zoveel smartphones worden verkocht als in 2008.

Generator motiveert de voorspelling door te stellen dat Apple veel geld kan investeren in zijn mobiele platform en de best ogende roadmap heeft. Op die roadmap zal dan onder meer de iPhone Nano staan, denkt Digitimes op basis van een artikel in een Chineestalige krant. Volgens dat artikel zouden twee chipfabrikanten al orders hebben gekregen om chips te maken voor de 'iPhone Nano', een kleinere iPhone, die ergens in maart geproduceerd en in juni geïntroduceerd zou worden. Ook iDeals China, de site die een eerder gerucht over de 'iPhone Nano' de wereld in hielp, gelooft nog steeds in een snelle release van een kleinere iPhone.

Onderzoeksbureau: Apple in 2013 grootste smartphonefabrikant | Mobile | Tweakers.net Nieuws

Geen opmerkingen: