zaterdag, januari 16, 2010

Elsevier.nl - Society - 'Marco Borsato ontdook belasting voor miljoenen'


Zanger Marco Borsato heeft jarenlang miljoenen euro's aan cd-opbrengsten doorgesluisd naar Curaçao. Toen zijn belastingontduiking werd ontdekt, schikte de zanger, die naar eigen zeggen al zijn geld verloor na het faillissement van The Entertainment Group, de zaak.

Krokodillentranen van Borsato?

Dat meldt De Telegraaf, op basis van verklaringen van ex-werknemers van Borsato.

Antillen
De Belastingdienst ontdekte de truc van Borsato, waarna de zaak werd geschikt voor 2 miljoen euro.

De zanger zou zijn inkomsten door de cd-verkoop van zijn albums doorsluizen naar de Antillen. Op die manier hoefde hij nauwelijks iets af te dragen aan de fiscus.

Geen cent meer
Toen zijn bedrijf in september 2009 failliet ging, liet een zeer emotionele Borsato weten bijna geen cent meer over te hebben.

Zijn zakenpartner zei toen al dat deze stelling schromelijk overdreven was.

COMMENTAAR IN De SPiTS van vandaag:

Borsato omzeilde fiscus'

Volgens De Telegraaf heeft Marco Borsato jarenlang voor vele miljoenen euro's de belasting ontdoken. Hij liet de inkomsten van zijn cd's via Curaçao binnenstromen zodat hij nauwelijks iets moest afdragen aan de belasting.

Dit hebben volgens het dagblad enkele ex-werknemers van zijn omgevallen bedrijf The Entertainment Group bekend gemaakt. Ook vertelden zij dat na het omvallen van zijn bedrijf de fiscus ontdekte dat hij dit had gedaan, de belastingdienst en Borsato besloten toen te schikken voor twee miljoen euro.

De advocaat van Borsato heeft inmiddels bevestigt dat Marco belastingproblemen heeft. Maar niet dat hij bewust het geld liet doorsluizen om zo minder belasting te betalen. "Hem werd geadviseerd om met het oog op een beoogde internationale doorbraak zijn royalty's te laten beheren door een op de Antillen gevestigde vennootschap," aldus advocaat Eric Keyzer.

J. Ruijter | 16-01-10 | 10:13

Borsato over faillissement



Door Robin van der Kloor"

Geen opmerkingen: