zaterdag, januari 09, 2010

Even het strooizout aftimmeren .....

Even het strooizout aftimmeren

Meester Pieter van Vollenhoven, bent u er klaar voor?

Strooiwagen in Groningen.  Foto WFA

Strooiwagen in Groningen. Foto WFA

Het laatste nieuws: Rijkswaterstaat stelt per direct een 'zoutloket' in. „Dit loket gaat de vraag naar en het aanbod van zout in Nederland coördineren. Door het langdurige winterweer is er nu al anderhalf keer (!, JdB) zoveel strooizout gebruikt als normaal in een jaar. De voorraden dreigen daardoor uitgeput te raken." En dus, ik citeer nog steeds het ministerie: „garandeert de organisatie dat tot en met de avondspits op maandag alle belangrijke wegen in Nederland bestrooid worden en dus goed begaanbaar zullen zijn".
 
Fantastisch. Een loket. Dat dienstverlening garandeert. Zodat je erop kan rekenen. Dan gaat het goed komen.

Want er is een misstand. Dat de spuigaten uitloopt. En dan moeten we een LOKET in Nederland. Waar we TERECHTKUNNEN. Want Nederlanders hebben ergens recht op. En dat recht willen ze ergens kunnen afdwingen. En wel bij één partij. Zodat ze niet overal, bij allerlei verschillende instanties hoeven aan te kloppen.

Maar wacht even. Als je een loket hebt, dan moet er ook een klachtencommissie komen. Voor zoutklachten. En een zoutwaakhond die alle machtsverhoudingen rondom zout controleert.

En we moeten natuurlijk een koepel. Een strooizoutkoepel. En eigenlijk het liefst ook een 'consumentenvereniging strooizout'. En natuurlijk iets tegen zoutverslaving. Een stichting. 

Verder hebben we een Nationaal Zout instituut (één keer strooien is niet genoeg) nodig, dat een vaccin kan ontwikkelen tegen zoutklachten. En een bureau dat leuke tips heeft voor het gebruik van zout in en om het huis. En iets voor kinderen en zout, ik zeg 'Pekeltje'.

En ho, wacht even. We moeten 'rayonhoofden zout'. En dan moet iemand het geheel nog gaan controleren. Een 'zoutautoriteit'. En meester Pieter van Vollenhoven die calamiteiten met zout gaat onderzoeken. Hoe het misging. En dan uiteindelijk, komt er een parlementaire enquête over strooizout. Hoe het zo gigantisch uit de klauwen kon lopen. En dat rapport wordt helemaal de bom, ..maar er gebeurt niks mee, zodat we, als het weer eens gaat sneeuwen, weer helemaal opnieuw moeten beginnen

Ik ben bang dat we met het loket dus nog maar aan het begin staan. Mooi begin, qua aftimmeren, maar we zijn er nog lang niet.


Geen opmerkingen: