vrijdag, januari 08, 2010

One More Thing - AR.Drone; nu al dé iPhone-gadget van 2010

One More Thing - AR.Drone; nu al dé iPhone-gadget van 2010: "AR.Drone; nu al dé iPhone-gadget van 2010

Geschreven door Koen van Tongeren op donderdag 7 januari 2010.
Categorie van artikel is Gadgets. Lees meer artikelen van Koen.

De Consumer Electronic Show in Las Vegas is weer van start gegaan. De grootste beurs op het gebied van consumentenelectronica biedt ons vooral nieuwe varianten van bestaande producten maar zo nu en dan duiken er ook innovatie pareltjes op tussen alle camera's, computers en iPod-docks. Zo verraste Parrot dit jaar publiek en pers met de AR.Drone.



Dit apparaat heeft het meeste weg van een op afstand bestuurbare helikopter, zij het met vier rotors. Daardoor kan het apparaat moeiteloos stilhangen of bewegen in alle richtingen. De AR.Drone wordt volledig bestuurd via een WiFiverbinding met een iPhone of iPod touch. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de ingebouwde accelerometer waardoor sturen een eitje is. Mocht je Drone buiten het bereik van je iPod of iPhone komen dan zet ie zichzelf met een zachte landing aan de grond. Hiermee hebben we de mooiste functie van de AR.Drone echter nog niet besproken.

Het geval heeft namelijk een ingebouwde webcam waarmee live video gestreamd wordt naar je iPod of iPhone. Daarmee wordt het niet alleen een ideale spion maar ook een voorloper in 'augmented-realitygaming'. De webcam herkent namelijk andere Drones en objecten. Op je scherm worden deze omgetoverd tot vijanden die schieten en beschoten kunnen worden.

En daarmee heeft de redelijk anonieme maker van speakers en hands-free setjes zomaar ineens de meest veelbelovende gadget van 2010 gemaakt. Ik weet in ieder geval al wat de Goedheiligman voor mij mag meenemen in december... al moet Parrot dan wel voor die tijd beschikbaarheid en prijs bekend maken. Vol verwachting klopt mijn hart."

Geen opmerkingen: