dinsdag, februari 16, 2010

Ik ben TROTS op onze Job Cohen

Balkenende: 'Cohen, doe normaal!' (dat is hij juist!)

Archieffoto ANP
update DWDD video:




AMSTERDAM - Premier Jan Peter Balkenende (CDA) heeft burgemeester Job Cohen tot de orde geroepen. Amsterdam moet 'normaal doen' en coffeeshops in de buurt van scholen weren, zei hij maandag op een verkiezingsbijeenkomst van zijn partij.

Boomer:
Volgens mijn bescheiden mening (ahum...) is Job Cohen een van de meest geïnformeerde, en bij "zijn Amsterdammers" betrokken bestuurders die er nog te vinden is. Leers van Maasticht was ook méér dan reëel op dat punt en beleid, helaas mag hij geen burgervader meer zijn daar - een groot verlies voor het bewandelen van de goeie weg in deze.

Job Cohen weet wat er speelt in de driehoek van overleg. Hij is niet zo kortzichtig om te denken dat een kind alléén een coffeeshop tegenkomt binnen 250 meter van school. Ze moeten ook naar huis, en dat is meestal "ietsje verder" ...
Er wordt zowel door de gemeente, maar ook zeker door de coffeeshops in Amsterdam een strikt leeftijd beleid gevoerd. Hierdoor kunnen en mogen er geen mensen onder de 18 jaar in de shops aanwezig zijn.

Als bij controles, de er zéér regelmatig zijn trouwens, wel overtredingen van leeftijd óf harddrugs bezit geconstateerd worden is de coffeeshop eigenaar aansprakelijk en gaat de tent op zijn minst één week dicht, bij ernstige overtreding wordt de shop voorgoed gesloten, net als bij de 2e/3e minder ernstige overtreding. Leuk hé omgekeerde aansprakelijkheid, niet de bezitter, maar de coffeeshop eigenaar is de pineut... Alsof je aan een bezoeker kan zien dat hij pilletjes, coke of andere harddrugs op zak heeft .... Medewerkers van coffeeshops hebben een zesde zintuig nodig en geloof me, die ontwikkel je ook nog als je er werkt .... Terug naar het punt jeugd; de leeftijd is simpel te controleren; geldig legitimatie bewijs wordt gecontroleerd bij de deur!!!

Als die Bak-Ellende, oeps, Balkenende, nu eens aan oplossingen ging denken, ipv populistische uitspraken te maken die in de Goeristelijke kringen, door onbenul, toegejuicht worden, heeft hij nog enig recht om een actieve functie in de Nederlandse regering te bekleden. AMEN!!!

Burgemeester Job Cohen maakte onlangs duidelijk dat hij dit niet van plan is. Hij wil met andere maatregelen ervoor zorgen dat minderjarigen niet in aanraking komen met softdrugs.

Balkenende zei er 'fel tegen gekant te zijn dat Amsterdam zijn eigen gang gaat'. Hij bracht dit als onderdeel van zijn hernieuwde campagne over normen en waarden.

Voor de camera van RTL 4 voegde hij eraan toe: ''Mijn oproep is gewoon normaal te doen en als er afspraken zijn gemaakt, je daar gewoon aan te houden. Bijvoorbeeld coffeeshops niet in de buurt van scholen. Dat geldt overal, ook voor Amsterdam.''

Balkenende beroept zich daarbij op een afspraak in het regeerakkoord, waarin staat dat coffeeshops binnen een straal van 250 meter van scholen moeten sluiten. Eerder hadden de regeringsfracties van CDA en ChristenUnie zich al tegen de Amsterdamse opstelling gekeerd.

Cohen verandert zijn standpunt niet na de uitspraken van Balkenende. Amsterdam staat achter het doel jongeren van softdrugs af te houden, maar door het sluiten van coffeeshops lukt dat niet, laat hij weten. ''We kijken naar betere alternatieven,'' zegt zijn woordvoerder.

Volgens Amsterdam is de afspraak niet zo strikt. Met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten is volgens Cohen 'zwart op wit' afgesproken dat gemeenten ook andere maatregelen mogen nemen dan sluiting van coffeeshops. De vraag is echter hoeveel vrijheid die gemeenten hebben.
Minister Guusje Ter Horst (Binnenlandse Zaken) moet uitsluitsel geven. Ze beantwoordt binnenkort vragen uit de Kamer over dit onderwerp. ''We verwachten dat zij herhaalt wat is afgesproken,'' zegt Cohens woordvoerder. (HET PAROOL) PAROOL: BINNENLAND - Balkenende: 'Cohen, doe normaal!'

Geen opmerkingen: