woensdag, februari 03, 2010

PvdA en CDA ruziën over drugsbeleid

PvdA en CDA ruziën over drugsbeleid
( tuurlijk alles weer in de illegaliteit - leuk, hoe kunnen we meer criminaliteit genereren . . . )

woensdag 3 februari 2010 07:41

Opnieuw komen coalitiepartijen PvdA en CDA met elkaar in aanvaring. Nu is er een conflict over een mogelijk verbod op growshops, winkels waarin de benodigdheden voor wietteelt worden verkocht. CDA is voor, PvdA tegen.

Illegale wiettelers halen hun spullen bij growshops Illegale wiettelers halen hun spullen bij growshops

Het CDA werkt aan een wetsvoorstel om growshops te verbieden, meldt RTL Nieuws. Deze winkels, waarin de benodigdheden voor wietteelt worden verkocht, zijn de christelijke partij al jaren een doorn in het oog.

Failliet
'Het gedoogbeleid is gewoon failliet, alles wat helpt op weg naar nul coffeeshops zullen we oppakken,' aldus CDA-Kamerlid Cisca Joldersma tegen De Telegraaf.

Joldersma wil dat de straffen voor de fabricatie van softdrugs en harddrugs worden gelijkgetrokken. De voorbereidingshandelingen voor de teelt van softdrugs en de zogeheten growshops moeten wat het CDA betreft snel worden verboden.

Naïef
Volgens de PvdA is het echter onmogelijk om ze te verbieden. 'Je weet dat het verkocht wordt. Als je niet zorgt dat het op een normale manier aangeleverd wordt, is het echt naïef om met dat soort maatregelen te komen,' zegt PvdA-Kamerlid Lea Bouwmeester.

Dit conflict zou zijn ontstaan omdat het CDA zich niet aan het regeerakkoord houdt, zegt de PvdA. Daarmee staan de coalitiepartijen lijnrecht tegenover elkaar. De Tweede Kamer spreekt donderdag over het drugsbeleid.

(DAT CDA SPOORT NIET!!!!)
Elsevier.nl - Politiek - PvdA en CDA ruziën over drugsbeleid

Door Robin van der Kloor

Geen opmerkingen: