donderdag, februari 26, 2009

Microsoft attendeert Vista- en Windows 7-gebruikers op WGA

Microsoft gaat de zogeheten Softmod-omzeiling van Windows Genuine Advantage voor Windows Vista aanpakken, te beginnen met de Ultimate-editie. Windows 7 bètatesters wordt bovendien opgeroepen hun software te activeren.

De Softmod-hack heeft het effect dat Windows Vista bij het opstarten denkt dat het besturingssysteem reeds in de fabriek werd geïnstalleerd en geactiveerd. Doorgaans starten gebruikers van deze hackmethode hun machines met een bootable cd. Microsoft heeft nu een software-update klaarliggen die de komende tijd voor gebruikers van Engelstalige Windows Vista Ultimate-gebruikers wordt uitgebracht. Andere edities volgen mogelijk naderhand. Vermoedelijk richt de softwaregigant zich allereerst op de Ultimate-editie vanwege de populariteit van deze meest complete versie onder softwarepiraten.

WGA Softmod-detectie

Microsoft roept tegelijkertijd het Windows 7-bètatestgilde op om hun software binnen dertig dagen na installatie te activeren. Doen ze dat niet, dan krijgen de testers ieder uur een herinnering voorgeschoteld, die bij het openen van het configuratiescherm ook verschijnt. Bovendien moeten de gebruikers zich met een zwarte achtergrond tevreden stellen en kunnen er zonder activatie geen updates worden gedownload. De testversie die werd binnengehengeld hoeft niet de final experience te zijn, stelt het bedrijf.

WGA-updatestop in Windows 7

Eerder deze maand verwijderde Microsoft de publieke bètaversie van Windows 7 van zijn servers. Deze is nog wel op torrenttrackers te vinden, maar het bedrijf waarschuwt dat dit wellicht geen goed idee is: die zouden van malware kunnen zijn voorzien, iets dat volgens Microsoft ook kan gelden voor hacktools om WGA te omzeilen.

Microsoft attendeert Vista- en Windows 7-gebruikers op WGA | Core | Tweakers.net Nieuws

Geen opmerkingen: