vrijdag, februari 27, 2009

Telebyte verliest kort geding tegen Cambrium

Telebyte verliest kort geding tegen Cambrium

Door Dimitri Reijerman, donderdag 26 februari 2009 20:21, views: 5.224

Provider Telebyte heeft een kort geding tegen dienstverlener Cambrium verloren. Cambrium hoeft daarom zijn diensten niet meer aan de isp te leveren. Ook de eis dat Cambrium een rectificatie op Tweakers.net moest plaatsen, is afgewezen.

Vrouwe JustitiaBeide bedrijven stonden tegenover elkaar voor de rechter, omdat ze ruzie kregen over openstaande rekeningen. Dat conflict liep zo hoog op, dat Cambrium, dat onder andere de e-maildiensten en nieuwsservers aan Telebyte leverde, begin januari besloot om adsl-klanten van Telebyte af te sluiten. Telebyte noemde het offline halen van zijn klanten onrechtmatig en besloot drie weken geleden een kort geding aan te spannen.

Telebyte eiste dat Cambrium de diensten weer zou gaan leveren, onder druk van een dwangsom van 500 euro per dag. Ook wilde Telebyte dat het bedrijf enkele uitspraken van Cambrium-directeur Gerrit de Munck tegen Tweakers.net, zou rectificeren. Deze rectificatie zou volgens de eiser niet alleen door Cambrium op zijn eigen website geplaatst moeten worden, maar ook op Tweakers.net zichtbaar moeten zijn.

De rechter heeft echter alle eisen van Telebyte afgewezen, zo blijkt uit het woensdag uitgesproken vonnis. In het vonnis worden onder meer de gewraakte uitspraken van De Munck op Tweakers.net worden geciteerd. In de uitspraak stelt de voorzieningenrechter onder andere dat hij geen reden ziet om Cambrium of Tweakers.net te verplichten een rectificatie te plaatsen.

Verder wordt de stelling van Telebyte dat het afsluiten van zijn klanten door Cambrium in strijd zou zijn met het 'proportionaliteitsbeginsel' verworpen. De rechter meent dat aan een partij die niet van plan is om te betalen ook geen diensten verleend hoeven te worden. De stelling van Telebyte dat het niet tot betaling was verplicht omdat de rekeningen van Cambrium niet of onvoldoende gespecificeerd zouden zijn, werd ook afgewezen.

Telebyte verliest kort geding tegen Cambrium | Pro | Tweakers.net Nieuws

Geen opmerkingen: