woensdag, maart 10, 2010

PvdA: 'Groene verlichting ronduit lelijk' - Amstelveen

PvdA: 'Groene verlichting ronduit lelijk'

10 maart 2010

AMSTELVEEN - PvdA-raadslid Nachson Rodrigues Pereira gaat in zijn laatste raadsvergadering (woensdag 10 maart) de nieuwe groene verlichting aan de Amsteldijk Noord aan de kaak stellen. Volgens het raadslid vinden alle bewoners van de Amsteldijk Noord het nieuwe licht ronduit lelijk.


PvdA: 'Groene verlichting ronduit lelijk' - Amstelveen
Foto 1 van 1

,,Sinds een aantal weken geven de lantaarnpalen op de Amsteldijk Noord groen licht. Behalve dat dit het zicht mogelijk beperkt - vorige week reed er opnieuw iemand in de Amstel -, hoor ik veel geklaag over de uitstraling van de straat. Alle bewoners die ik hierover sprak vinden het nieuwe licht ronduit lelijk. Het straatbeeld wordt er luguber en spookachtig van."

Het vertrekkend raadslid wil op de valreep van zijn raadsperiode weten waarom de groene verlichting opeens geplaatst is en waarom de bewoners niet zijn ingelicht. Hij vraagt zich ook af wat de bewoners kunnen doen om weer een normaal verlichte straat te krijgen.

Sneltram
Daarnaast gaat Pereira in de mondelinge vragenronde van de raad ook nog de problematiek rond sneltram 51 aan de kaak stellen. ,,Dat metro's weleens uitvallen is een bekend probleem. De laatste tijd wordt Amstelveen steeds vaker geconfronteerd met een nieuw fenomeen. Sneltrams met slechts de halve lengte. Om een of andere reden worden deze steeds vaker ingezet, ook tijdens spitsuren. Reizigers hadden al niet veel ruimte en reizen met zo'n korte tram in de spit wordt hiermee nog een stuk minder aangenaam."

De PvdA'er vraagt zich af of het huidige college, dat binnen afzienbare tijd wordt opgevolgd door een nieuw college, op de hoogte is van dit nieuwe fenomeen. en dat dit niet de kwaliteit is die Amstelveen mag verwachten van deze lijn. Pereira wil weten wat het college gaat doen, richting het GvB, om de situatie te verbeteren."
PvdA: 'Groene verlichting ronduit lelijk' - Amstelveen (WebRegio.nl - Amstelland)

Geen opmerkingen: