donderdag, maart 12, 2009

SpitsNieuws : Het zou verboden moeten worden

Het zou verboden moeten worden...

Een confettiverbod voor varende homo’s, een flirtverbod voor rokende cafébezoekers, een staverbod voor drinkende terrasbezoekers. Als Nederland een land van regeltjes is, dan is Amsterdam met recht de hoofdstad.

Door Jan Willem Navis

Wel eens van smirten gehoord? Het is een nogal smerig klinkende Engelse samentrekking van roken en flirten. Sinds het rookverbod wil er nog wel eens een romance opbloeien tijdens het kleumen voor de deur van een café. Tot grote ergernis van de ambtenaren van het stadsdeel Centrum van de gemeente Amsterdam. Want wanneer er geflirt wordt, blijven mensen langer buiten staan.

Je kan het moeilijk verbieden, maar smirten is uitdrukkelijk niet de bedoeling. Want als Amsterdam ergens een hekel aan heeft, dan is het aan de overlast van de vele bruine cafeetjes aan de grachten, die de stad tot een wereldberoemde toeristische attractie maken. De stad mag zich graag kosmopolitische allure aanmeten, op een zwoele zomeravond sluiten bijna alle terrassen om elf uur 's avonds stipt. Tot die tijd is het verboden om staand te roken. Staand drinken is al helemaal uit den boze, op welk tijdstip van de dag dan ook.

Lees het hele verhaal morgen in SP!TS.

C. Widdershoven | 11-03-09

Geen opmerkingen: