donderdag, maart 05, 2009

Verhoging aerea download speed tot 8 Mbps - aerea

Nieuws - Verhoging aerea download speed tot 8 Mbps - aerea

Verhoging aerea download speed tot 8 Mbps

Verhoging aerea download speed tot 8 Mbps

Amsterdam, 3 maart 2009 - Vandaag maakt Worldmax, wireless telecom provider, bekend dat het WiMAX netwerk is ge-upgrade van aerea 5 Mbps naar aerea 8 Mbps.

Met de launch van aerea 8.0, introduceert Worldmax ook het MAX-216M1 WiMAX indoor modem. Dit modem maakt het mogelijk om je computer of telefoon aan te sluiten op WiMAX breedband internet.

Intel Capital, Intel's wereldwijde investeringtak, maakt tevens bekend dat ze de investering in Worldmax verder gaan uitbreiden.

"Intel heeft zich gecommitteerd aan de ontwikkeling van hoge breedband internet toegang voor klanten over de hele wereld," zegt Gordon Graylish, Vice President, Sales en Marketing Group EMEA, "WiMAX is al een optie in sommige notebooks en PC's die uitgerust zijn met Intel® Centrino® processor technologie. Daar zowel WiMAX enabled systemen en netwerk beschikbaarheid naar verwachting een groei gaan doormaken dit jaar, is onze samenwerking met Worldmax van cruciaal belang om deze te evolutie te ondersteunen."

 "Worldmax zal in het WiMAX netwerk blijven investeren zodat klanten kunnen profiteren van alle innovative ontwikkelingen. Met de introductie van aerea 8.0 en het WiMAX indoor modem, komt Worldmax tegemoet aan de wensen van klanten om niet alleen gebruik te maken van een draadloze breedband verbinding thuis, maar ook op kantoor en onderweg," aldus Worldmax CEO, Jeanine van der Vlist. "Worldmax is klaar om dit jaar nog 32 Mbps op het WiMAX netwerk te introduceren. Samen met Intel's inspanningen om WiMAX geïntegreerd in Centrino Mobile Technology notebooks aan te bieden en de ondersteuning van Intel Capital, zijn we in staat om onze sales- en business development activiteiten verder te ontwikkelen in onze regio."

Noot voor de redactie: er zijn reviewexemplaren van aerea 8.0 beschikbaar. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met Ingrid Goos (zie hieronder).

Productfoto's kunnen worden gedownload op: www.worldmax.nl/en/media/image_library en op www.aerea.nl (pers sectie, beeldmateriaal)

Over WiMAX

WiMAX (802.16e-2005) staat voor Worldwide Interoperability for Microwave Access en is speciaal geoptimaliseerd voor mobiel breedband internet. De technologie voorziet in multi-megabit snelheden en is zo de basis voor een multimedia ervaring onderweg. Met mobiele WiMAX hebben klanten thuis en onderweg toegang tot breedband internet en data-intensieve applicaties zoals online multimedia, video downloads, mobiele tv, en streaming media.

Over Worldmax

Worldmax is de exclusieve eigenaar van de nationale 3.5 Ghz licentie voor de Nederlandse markt. Het is het eerste bedrijf in Europa met een dekkend netwerk op basis van de wereldwijde WiMAX-standaard dat binnen en buiten dekking biedt. Het WiMAX 16e netwerk van Worldmax is geleverd door Alcatel-Lucent en ondersteunt tal van applicaties zoals webbrowsen, online gaming, het downloaden van muziek, games en films: thuis, onderweg of op kantoor. In de nabije toekomst zal Intel geïntegreerde WiMAX-functionaliteit bieden in notebooks met Intel Centrino-processortechnologie. WiMAX komt ook beschikbaar op persoonlijke mobiele apparatuur, zoals mobiel internetapparaten, smart-phones en pda's.

Meer informatie is beschikbaar op www.worldmax.nl en www.aerea.nl.

Geen opmerkingen: