maandag, juni 08, 2009

'Carradine vermoord door geheime kungfu sekte'

'Carradine vermoord door geheime kungfu sekte'

maandag 8 juni 2009 10:05

Kill-Bill-acteur David Carradine die donderdag dood in zijn hotelkamer werd aangetroffen zou zijn vermoord door een sekte van kung fu-moordenaars. Dat zegt de advocaat van de familie van Carradine.

David Carradine David Carradine

Carradine
Carradine beleefde zijn doorbraak als acteur in de jaren zeventig. Hij speelde toen de rol van half-Chinese Shaolin-monnik Kwai Chang Cainein in de televisieserie Kung Fu. Hij maakte in 2003 zijn comeback als Bill in de Kill Bill-films van regisseur Quentin Tarantino.

Dat schrijft de New York Post maandag.

Openbaren
Volgens advocaat van de familie Mark Geragos, die ook zanger Michael Jackson, actrice Winona Ryder en zanger Chris Brown vertegenwoordigde, zou Carradine zijn vermoord omdat hij de geheime sekte wilde openbaren.

De 72-jarige acteur werd donderdag dood aangetroffen in zijn hotelkamer in de Thaise hoofdstad Bangkok. Hij werd gevonden door een kamermeisje in een kledingkast met een touw om zijn nek en andere delen van zijn lichaam.

Seksspel
De dood van de acteur, die in Thailand was voor filmopnames, wordt nog onderzocht door de plaatselijke autoriteiten. Mogelijk gaat het om een seksspel.

De familie weigert dat echter te geloven, net als de bewering dat Carradine zelfmoord pleegde. De familie riep de FBI op om de zaak te onderzoeken. Zij maken zich zorgen over de tegenstrijdige berichten die zij vernemen uit Thailand.

Geheim genootschap
'David was erg geïnteresseerd in onderzoek naar geheime genootschappen van gevechtskunstenaars,' aldus de advocaat. 'Het is de eerste plek om te zoeken,' aldus Geragos. De ontdekking en mogelijke openbaarmaking van één van die sektes zou Carradine mogelijk fataal zijn geworden.

Geheime kung fu-genootschappen bestaan al honderden jaren. De laatste tweehonderd jaar zijn de sektes steeds vaker in de criminaliteit terecht gekomen.

Foto
Na de dood van Carradine publiceerde een Thaise krant een foto waarop de acteur te zien zou zijn. De gecensureerde foto toont een naakte man die in een kledingkast met zijn handen aan een touw hangt. De foto zou door de Thaise politie zijn verkocht aan verslaggevers.

Door Arne Hankel

Geen opmerkingen: