maandag, juni 15, 2009

Ministerie voert in oktober algemeen spamverbod in

Ministerie voert in oktober algemeen spamverbod in

Staatsecretaris Heemskerk van Economische Zaken heeft bekendgemaakt dat het huidige spamverbod in oktober ook zal gelden voor bedrijven. Het algemene spamverbod zou oorspronkelijk op 1 juli al in werking treden.

Het ongevraagd toezenden van elektronische berichten aan personen was al taboe, maar door een wijziging van de Telecomwet wordt dit verbod in oktober uitgebreid naar bedrijven. Dit maakte Heemskerk op 14 juni bekend. Het is niet bekend waardoor de invoering van de wetswijziging vertraging heeft opgelopen, aangezien het oorspronkelijke plan was om de regeling vanaf 1 juli te laten gelden.

De wetswijziging heeft volgens Business Compleet vooral gevolgen voor bedrijven die e-mailcampagnes organiseren. Deze campagnes moeten vanaf oktober aan een aantal eisen voldoen. Zo moeten personen of bedrijven vooraf toestemming geven voor de verzending van de e-mails of een bestaande klantrelatie hebben met opdrachtgever van de e-mailcampagne. Ook moet het e-mailbericht de werkelijke identiteit van de oorspronkelijke afzender bevatten, evenals een geldig postadres of e-mailadres waar ontvangers zich kunnen afmelden voor de verdere ontvangst van de ongevraagde e-mailberichten.

Bedrijven en organisaties die toch spam versturen aan andere bedrijven hangt een boete boven het hoofd van maximaal 450.000 euro. De Opta zal toezien op de naleving van het algemene spamverbod. Klachten over spam kunnen worden ingediend bij de site Spamklacht.nl. Helaas was de site van het ministerie van Economische Zaken op het moment van schrijven niet bereikbaar.

Ministerie voert in oktober algemeen spamverbod in | Pro | Tweakers.net Nieuws
Door
Pieter Molenaar, zondag 14 juni 2009 17:52

Geen opmerkingen: