vrijdag, juni 19, 2009

FERRARI STAPT UIT FORMULE 1

Acht Formule 1-teams gaan eigen kampioenschap beginnen

FERRARI STAPT UIT FORMULE 1

SILVERSTONE -  Een grote crisis dreigt in de Formule 1. Liefst acht teams hebben aangekondigd vanaf volgend jaar een eigen kampioenschap te willen beginnen. Deze renstallen, waaronder het grote Ferrari, weigeren te buigen voor de eisen van de internationale autosportfederatie FIA. Een van de belangrijkste regelwijzigingen daarin is het invoeren van een budgetlimiet.


Een medewerker van Ferrari begeeft zich op het circuit van Silverstone, waar komende weekeinde van Grand Prix van Groot-Brittannië wordt verreden.

Naast Ferrari stappen ook Renault, Brawn GP, BMW-Sauber, McLaren, Red Bull, Toro Rosso en Toyota dus uit de Formule 1. "Deze teams zien geen ander alternatief en starten daarom de voorbereidingen voor een nieuw kampioenschap met regels waar iedereen zich wel in kan vinden", luidde het statement van de FOTA (Formula One Team Assocation), het orgaan waarin de opstandige renstallen zijn verenigd.

De inschrijftermijn voor het kampioenschap van 2010 in de koningsklasse van de autosport sluit vandaag. Tot op heden hebben alleen Williams en Force India zich aangemeld bij de FIA. Er zijn echter ook al drie nieuwe kandidaten: USF1, Campos en Manor.

Overigens waagde Formule 1-baas Max Mosley gisteren nog een laatste poging om de renstallen binnenboord te houden. De nieuw in te voeren budgetbeperking voor 2010 werd bijgesteld naar 100 miljoen euro in plaats van de eerder gestelde 45 miljoen euro. Zijn handreiking hielp echter niet.

"We willen geen verdere concessies doen over fundamentele waarden van de sport en wijzen alle voorwaarden om te kunnen meedoen aan het wereldkampioenschap in 2010 af", zeggen de teams in een verklaring.
FERRARI STAPT UIT FORMULE 1 - Het laatste Autosportnieuws op Telesport.nl [Autosport]

Geen opmerkingen: