woensdag, juli 01, 2009

Al-Qa'ida zweert wraak op Frankrijk vanwege burqadebat

Al-Qa'ida zweert wraak op Frankrijk vanwege burqadebat

Al-Qa'ida zal 'hoe dan ook' wraak nemen op Frankrijk vanwege uitlatingen over de burqa. Het terroristennetwerk roept alle moslims op tot vergeldingsacties.

Al-Qa'ida: Frankrijk voert een schaamteloze oorlog tegen onze zusters Al-Qa'ida: Frankrijk voert een schaamteloze oorlog tegen onze zusters

Vrouw van de Wereld
'Dat je met een hoofddoek op gaat lopen is één ding. Maar dat je je zo moet verbergen, alleen omdat je een vrouw bent, dat is vreselijk en vernederend. Een tribale gewoonte van nomaden, die bij lange afwezigheid wilden dat hun vrouwen kuis en trouw waren.'

Lees de blog Inderdaad Sarko, de burqa is vernederend

'We tolereren deze provocaties niet en zullen onze wraak hebben,' staat te lezen op radicale islamitische websites, melden onder meer de Amerikaanse zender CNN en het Franse persbureau AFP.

De oproep is ondertekend door Abu Musab Abdul Wadud, die zichzelf de 'leider van Al-Qa'ida in Noord-Afrika' noemt.

Gevangenis
De terroristen reageren op het felle debat dat Frankrijk voert over het dragen van burqa's en of dat in strijd is met de Franse wet.

Het kledingstuk is volgens de Franse president Nicolas Sarkozy 'niet welkom' in zijn land, omdat het een symbool van onderdrukking van de vrouw is. Een staatssecretaris noemde de burqa een 'gevangenis'.

Schaamteloos
Frankrijk 'voert een schaamteloze oorlog tegen onze zusters die een burqa dragen,' aldus Al-Qa'ida.

'Onze moslimbroeders in Frankrijk en in de rest van Europa worden steeds vaker dwarsgezeten door politici en hun constante belediging van ons volk.'

Frankrijk heeft de grootste moslimminderheid in Europa. In 2004 voerde het land een verbod in op hoofddoekjes op scholen. Moslims reageerden wereldwijd met luide protesten.

In Nederland is het sinds vorig jaar verboden om in het basis-, voortgezet- en hoger onderwijs een burqa te dragen. Een plan van PVV-leider Geert Wilders voor een algeheel burqaverbod werd door de Tweede Kamer afgeschoten.

Geen opmerkingen: