vrijdag, juli 10, 2009

Fietser rijdt 10.000 kilometer in 27 dagen

Nunspeter fietst 10.000 kilometer in 27 dagen

NUNSPEET - Joop van Beek uit Nunspeet heeft zijn fietsrecord binnen. Hij reed sinds 13 juni 10.000 kilometer, zo'n 400 km per dag rondom Nunspeet. Er stonden donderdagavond honderden mensen bij de finish.

Van Beek komt ermee in het Guinness Book of Records. Daarnaast fietste hij voor het goede doel, de Stichting Spieren voor Spieren. Van Beek haalde ruim 16.500 euro op.

Van Beek wilde aanvankelijk de 10.000 kilometer binnen 21 dagen afleggen, maar dat bleek te optimistisch. Hij besloot na een aantal dagen ook meer nachtrust te nemen.

Audio - interview  Via omroep gelderland.nl


Fietser rijdt 10.000 kilometer in 27 dagen

Joop van Beek uit Nunspeet heeft in 27 dagen 10.000 kilometer gefietst. Vanavond finishte de fietser, die wekenlang bijna onafgebroken op zijn rijwiel zat, in zijn woonplaats.

De 61-jarige Van Beek begon zijn fietstocht op 13 juni. Hij reed rondjes van 25 kilometer in de buurt van zijn woonplaats op de Veluwe. De ultrafietser onderbrak zijn tocht alleen voor vier uur slaap per nacht en voor een bord pasta overdag. In totaal zat hij 633 uur en dertig minuten op de fiets.

Vlak na het finishen donderdagavond rond half acht zei de langeafstandsfietser nog prima in vorm te zijn. "Ik heb alleen een doods gevoel in mijn handen en voeten'', aldus Van Beek, naar eigen zeggen de eerste persoon die tienduizend kilometer achterelkaar fietste. Zijn prestatie is gevolgd door een notaris en wordt waarschijnlijk opgenomen in het Guinness Book of Records.

De sporter bedacht de stunt om geld op te halen voor het goede doel Stichting Spieren voor Spieren. Met donaties uit het bedrijfsleven haalde Van Beek ruim 15.000 euro op, een bedrag waar hij "heel tevreden'' over is. (Spitsnieuws)

Geen opmerkingen: