dinsdag, juli 07, 2009

Voorkom temperatuurproblemen met je iPhone

Voorkom temperatuurproblemen met je iPhone

Voorkom temperatuurproblemen met je iPhone

Indien je met je iPhone op vakantie naar een warm land dan is het mogelijk raadzaam dit bericht te lezen. Apple heeft op haar supportpagina's een officiële waarschuwing gegeven met instructies om temperatuurproblemen met de iPhone 3G en iPhone 3GS te voorkomen. Bij temperaturen boven de 35 graden Celsius kunnen problemen ontstaan.

Tips om temperatuurproblemen met je iPhone te voorkomen

Het advies van Apple luidt:

"Gebruik de iPhone 3G en iPhone 3GS in een omgeving waar de temperatuur tussen 0 en 35 ºC ligt. Als de temperatuur lager of hoger is dan aanbevolen, is de gebruiksduur van de batterij mogelijk tijdelijk korter of werkt het apparaat mogelijk tijdelijk niet naar behoren".

Tevens adviseert Apple je om de iPhone 3G en 3GS niet te bewaren in een omgeving die afwijkt van 20 tot 45 ºC (bijv. in een hete auto).

iphone temperatuurprobleem Voorkom temperatuurproblemen met je iPhone
Volgens Apple kan overhitting zorgen voor een viertal gevolgen:

  • Het apparaat stopt met opladen.
  • De helderheid van het beeldscherm wordt verlaagd.
  • Het telefoonsignaal wordt zwakker.
  • Er verschijnt een bericht met een waarschuwing over de temperatuur: "De iPhone moet afkoelen voordat u deze kunt gebruiken." (zie afbeelding)

Indien dit bericht verschijnt is de aanvaarde temperatuur overschreden – een veiligheidsmechanisme treed dan automatisch in werking om de iPhone te beschermen (het blijft mogelijk om noodoproepen te plegen). Breng in dit geval je iPhone naar een koelere omgeving zodat deze kan afkoelen.

Lees meer op de supportpagina's van Apple (Nederlands).

Geen opmerkingen: