dinsdag, augustus 04, 2009

Familie Heijn wenst familie overleden Ferdi E. sterkte - goeie levensvisie!

Familie Heijn wenst familie overleden Ferdi E. sterkte

maandag 3 augustus 2009 22:04

De familie van de ontvoerde en vermoordde Gerrit Jan Heijn heeft de familie van zijn moordenaar - Ferdi Elsas - veel sterkte gewenst met zijn dood.

De plaats waar de vermoorde Ahold-topman Gerrit Jan Heijn werd gevonden De plaats waar de vermoorde Ahold-topman Gerrit Jan Heijn werd gevonden

Ontvoering
Ferdi Elsas ontvoerde op 9 september 1987 Ahold-topman Gerrit Jan Heijn. Hij vermoordde Heijn nog diezelfde dag, maar hield zeven maanden lang de schijn op dat hij nog in leven was.

In april 1988 werd hij gearresteerd nadat hij in een slijterij had betaald met het losgeld. Hij werd veroordeeld tot 20 jaar cel en tbs. In augustus 2001 kwam hij eerder vrij dankzij een succesvolle tbs-behandeling en 'goed gedrag'.

'Het is altijd te betreuren als een echtgenoot haar partner en kinderen hun vader moeten missen. Dat geldt ook voor de familie Elsas. We wensen hun veel sterkte,' heeft een woordvoerder van de familie gezegd.

Ferdi Elsas overleed vandaag, nadat hij te fiets werd geschept door een graafmachine.

Vergeving
De weduwe van Heijn, Hank Heijn, deed in het boek De Verzoening, geschreven door Alex Verburg, haar verhaal.

De schrijver had maandag contact met Hank Heijn. 'Voor haar is het geen opluchting dat Ferdi Elzas nu dood is. Ze vertelde een huilbui te hebben gehad na het horen van het nieuws en heeft erg met de familie Elsas te doen.'
 
Hoogachtend
Heijn schreef de moordenaar van haar man in 2005 een verzoeningsbrief, omdat ze niet de rest van haar leven met een wrok wilde rondlopen. 'Daarmee zou ze haar Gerrit Jan immers niet terug krijgen, zegt Verburg.

De schrijver was vooral verbaasd door haar afsluiting met 'hoogachtend'. 'Ik vroeg haar: acht u hem hoog? Ze zei daarop: ik zie hem als een medemens. Een medemens die een fout heeft begaan, een onherstelbare fout.' (nb: Om Shantih!)

Door Maartje Willems

Elsevier.nl - Nederland - Familie Heijn wenst familie overleden Ferdi E. sterkte

Geen opmerkingen: