donderdag, augustus 20, 2009

volgend jaar niet tanken in de F1 - zuiniger auto's??

Dit soort ongelukjes zullen vanaf 2010 niet meer voorkomen. In 2007 reed Christijan Albers op het formule 1-circuit in Magny-Cours te vroeg weg na een pitstop en sleepte een losgerukte bezineslang mee. Foto ANP
VALENCIA - Bijtanken tijdens de race is vanaf 2010 verboden in de Formule 1. De FIA gaf donderdag voorafgaand aan de Grote Prijs van Europa uitleg over het technische en sportieve reglement in 2010. Door deze beslissing zullen de fabrikanten grotere tanks in de auto's moeten plaatsen. 

Eerder werd al bekend dat het deelnemersveld volgend jaar uitgebreid gaat worden tot 26 auto's. De kwalificatie gaat wederom veranderen. Na de eerste kwalificatieronde vallen de acht langzaamste coureurs af. Ronde twee is voor nog eens acht coureurs het eindstation. In de derde en laatste kwalificatieronde strijden tien auto's om de felbegeerde poleposition. 

Het puntensysteem blijft hetzelfde. Formule 1-baas Bernie Ecclestone zou de titel graag toekennen aan de coureur met de meeste zeges, maar dat voorstel is opnieuw verworpen. Ook in 2010 is de wereldkampioen de coureur met de meeste punten. (ANP)

Geen opmerkingen: