maandag, augustus 17, 2009

TomTom voor iPhone nu beschikbaar

Het heeft langer geduurd dan menig iphone-minnende automobilist zou wensen maar eindelijk is TomTom voor de iPhone beschikbaar. Meer dan twee maanden na de aankondiging op de WWDC 2009 en na eerder op de dag uitgekomen te zijn in het Australische continent is de navigatie-software inmiddels ook te koop in de Nederlandse iTunes Store.

De prijzen van TomTom voor de iPhone zijn vergelijkbaar met concurrent Navigon die eerder deze zomer uitkwam met iPhone navigatiesoftware. TomTom Europa kost € 99,99. Wie niet buiten de grenzen van de België, Nederland en Luxemburg denkt te komen kan volstaan met de Benelux versie voor € 69,99. Daarnaast zijn er ook versies voor de Verenigde StatenAustralië en Nieuw Zeeland te koop. De nieuwe In-App-Purchase functionaliteit uit iPhone OS 3.0 wordt helaas (nog) niet gebruikt door TomTom, dus voor elke kaartenreeks moet de App opnieuw gekocht en gedownload worden. 

Er is officieel nog niets bekend gemaakt over prijzen en beschikbaarheid van de optionele iPhone houder/GPS versterker die TomTom eveneens aankondigde op de WWDC. Een webwinkel in Groot Brittannië verkoopt de houder echter al voor ongeveer € 132,-.

Geschreven door Koen van Tongeren op zondag 16 augustus 2009.
Categorie van artikel is iPhone. Lees meer artikelen van Koen.

Geen opmerkingen: