maandag, augustus 31, 2009

grote brand middenhoven - oorzaak ? ...

Willem Alexanderschool zwaar getroffen'

Redactie - 31 augustus 2009
De brand in de Meent gisteravond is vermoedelijk ontstaan in een naastgelegen peuterspeelzaal. Foto: Henry Neeter


AMSTELVEEN - Van de drie scholen rond wijkcentrum De Meent, waar gisteravond een grote brand uitbrak, blijkt de Willem Alexanderschool het zwaarst getroffen. De school zal circa twee tot drie weken dicht zijn. De Cirkel en De Pionier liepen lichte waterschade op. De sporthal en het wijkcentrum zijn compleet verwoest.

Alledrie de scholen bleven vandaag dicht. De verwachting is dat De Cirkel en De Pionier na een schoonmaakbeurt woensdag weer leerlingen kunnen ontvangen. Uit voorzorg wordt een asbestonderzoek afgewacht, waarvan morgen de resultaten bekend worden gemaakt.

,,De kans dat er echter asbest aanwezig is, is erg klein, maar we wilden geen enkel risico lopen,"aldus wethouder Veenboer. 

Op de drie scholen volgen zo'n 650 leerlingen onderwijs. De leerlingen van de Willem Alexanderschool kunnen, indien De Cirkel en De Pionier dinsdag asbestvrij blijken te zijn, terecht in de lokalen van de twee buurscholen.

,,Als er wel asbest wordt aangetroffen, hetgeen wij niet verwachten, hebben we een enorm probleem,"sprak Veenboer.

Wijkcentrum De Meent en de bijbehorende sporthal zullen maanden dicht zijn, hetgeen een grote slag betekent voor het wijkcentrum en de stichting Cardanus, dat normaliter een groot aantal acitviteiten en cursussen houdt in het centrum. De activiteiten worden zoveel mogelijk verplaatst naar andere locaties binnen de gemeente.

De brand ontstond volgens bronnen van deze krant  in de ruimte van een naastgelegen speelzaal; wethouder Veenboer sprak tijdens een voor Amstelveen ongekend drukke  persconferentie (onder meer SBS6, RTV NH waren aanwezig) hedenmiddag dat de brandhaard is ontstaan in verwarminsgruimte van het complex. 

Over de oorzaak van de brand kon Veenboer  niets kwijt, maar vandalisme wordt vrijwel zeker uitgesloten. ,,We hebben geen enkele aanleiding om in die richting te denken,"aldus Veenboer. ( vandaar die helicopter een half uur lang aan het zoeken in de wijk ... )

Medewerkers en vrijwilligers van De Meent, die vanmorgen uitweken naar wijkcentrum Westend, zijn bezig een noodplan te maken om cursussen en activiteiten op een andere plekken in de gemeente doorgang te kunnen laten vinden.


Geen opmerkingen: