dinsdag, april 21, 2009

Cramer verbiedt golfbaan Amstelveen

Cramer verbiedt golfbaan Amstelveen

Dit soort taferelen kunnen we wel vergeten in Amstelveen sinds de vergunning voor het te bouwen golfterrein is ingetrokken. Foto GPD
AMSTELVEEN - De aanleg van een golfbaan in de Bovenkerkerpolder bij Amstelveen staat weer op losse schroeven. Minister Jacqueline Cramer (Ruimte en Milieu) laat in een brief aan de Tweede Kamer weten dat de plannen voor het Golfodrome strijdig zijn met het beleid. De inspectie gaat een bezwaarschrift indienen tegen de vorige week door de gemeente afgegeven bouwvergunningen.

Hoewel de provincie Noord-Holland eind 2007 vaststelde dat de golfbaan niet past in het streekplan, gaf Amstelveen vorige week toch de bouwvergunningen af voor de aangepaste plannen. Volgens de gemeente staat het bestemmingsplan de komst van een golfbaan toe.

De ingreep van Cramer betekent formeel dat de gemeente het besluit om de vergunningen af te geven, moet heroverwegen. Volgens een woordvoerder van de minister komt het er op neer dat de plannen van tafel moeten, desnoods via tussenkomst van de rechter. ''Vrom staat juridisch sterker dan Amstelveen als dat de plannen toch doorzet.''

Kees van Tilburg van de actiegroep Beschermers Amstelland is tevreden met de stap van de minister. ''De gemeente zoekt in deze zaak nadrukkelijk de grenzen van de wet op. Wij zijn blij dat de minister haar rug recht houdt.'' De initiatiefnemers van de golfbaan hebben meteen na het afgeven van de vergunningen met graafmachines een paddenpoel aangelegd. (HET PAROOL)
PAROOL: BINNENLAND - Cramer verbiedt golfbaan Amstelveen

Geen opmerkingen: