woensdag, april 08, 2009

Kerk mag drugsthee invoeren

Kerk mag drugsthee invoeren

(Toch een reden om bij een kerk te gaan ???? :-) - Zie link: http://www.uitjebol.net/dmt.htm )

AMSTERDAM -  De Braziliaanse Santo Daime kerk in Amsterdam mag via luchthaven Schiphol thee importeren die verdovende middelen bevat.

Dat heeft de rechtbank in Haarlem onlangs bepaald, meldt het Haarlems Dagblad. De thee bevat de stof DMT die volgens de Opiumwet verboden is. Volgens de rechtbank mag het kerkgenootschap de 'heilige' thee toch invoeren omdat het gaat om een wezenlijk onderdeel van de godsdienstige beleving van de leden.

Justitie gaat tegen de uitspraak in hoger beroep.

1 opmerking:

ingefromholland zei

Hoi Boomer,
Gelukkig, nog geen reacties.
Op andere plaatsen zie ik veel gewauwel van mensen die niet eens de moeite hebben genomen eventjes de "Thee" te googelen. Jouw blog lijkt me best serieus, daarom maar eventjes:
1 de "godservaring" is een wetenschappelijk feit. In de hersenen te zien, net al je een rekenopgave maakt of spreekt, maar dan op een andere plek. Goede uitleg: Jill Bolte Taylor op TED.
2 Je kunt bij een Godservaring komen door meditatie/gebed, toeval, adem/lichaams-oefeningen, hulpmiddelen als elektro-, magnetisme- en geluidspatronen of stoffen uit sommige planten.
3 De Godsdiensten van HET BOEK (Jodendom, Islam en Christendom) geven net als alle religies een recept (als uit een kookboek) om hier te komen. Maar in plaats dat ze nog voor de Godservaring gaan gooien ze met woorden. En claimen de wetenschappers van Godsdienst te zijn. Terwijl het merendeel helemaal niet meer weet wat een Godservaring is.
4 Daarom hebben veel mensen een onbegrip voor of hekel aan godsdiensten gekregen. Maar de Godservaring is erg belangrijk. Onze maatschappij valt uit elkaar aan waarden van de linkerhersenhelft, analyse/definiering van steeds kleinere stukjes, etc. De Godservaring is juist heel-makend. Hij gaat verder dan woorden en maakt je weer deel van het geheel.
5 Het tast mijn recht op vrij zijn en vrije gedachten te mogen hebben aan als mij verboden wordt op verantwoorde wijze kruiden te gebruiken die mij tot de Godservaring leiden. Ik neem spinazie als ik een tekort aan ijzer heb.
6 Het is toch van de gekke dat "middelen" als nicotine, alcohol en cafeïne vrij verkrijgbaar zijn, terwijl hun schade goed is gedocumenteerd en veel groter is, dan van veel andere. Alleen al aan paardrijden gaan in Engeland 10 keer zoveel mensen dood als aan Cannabis. http://www.mapinc.org/drugnews/v07/n366/a01.html
Als je naar "middelen" kijkt kan je zien dat je het gebruiken kan als sociaal middel (om een lekkere sfeer te krijgen), als therapeutisch middel (om jezelf te onderzoeken of je beter te maken), als spiritueel middel (sommige middelen geven je een “andere” kijk op zaken en dan kan je beter langs de sterren reizen) en er is wat we noemen: misbruik, dat is wanneer de gevolgen van het gebruikte middel schadelijk voor je zijn en ook vaak schade toebrengen aan de mensen om je heen. Dat gebruik geeft veel pijn en verdriet.
Ik ben helemaal voor het voorkomen van misbruik. Maar het wordt tijd dat de middelen die niet schadelijker zijn dan alcohol en nicotine ook zo vrij verkrijgbaar zijn.
7 Uit wetenschappelijk onderzoek naar de "Thee" is gebleken dat er geen schade van aantoonbaar is en dat de "gebruikers" een betere kwaliteit van leven ervaren. En verder net zo gewone mensen zijn als de meesten van ons. Verder is het ritueel gebruik van de ritueel toebereide thee iets heel anders dan het inspuiten van sterke concentraties opgeloste chemisch zuivere DMTkristallen in iemands aderen.
8 Het wordt tijd dat de discussie gaat over de feiten en niet over vage onderbuikgevoelens waarvan de angsten door onze enge van de VU afkomstige ministers worden bespeeld.
9 Het lijkt me ook beter als je naar Uit je Bol verwijst, dat je dan verwijst naar Ayahuasca, Santo Daime, Yage. “Uit je bol” een verplicht schoolboek graag. Verplicht leesvoer voor alle ouders.

groetjes,
i