donderdag, september 11, 2008

Chip voorkomt fraude door weggebruikers | en je bent nooit meer ' alleen ' op weg ...

Chip voorkomt fraude door weggebruikers | Nieuws | CRM | Computable.nl

Chip voorkomt fraude door weggebruikers

File (4x3)

TNO doet in opdracht van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) onderzoek naar een identificatiechip voor auto's. Die moeten de handhaving van regels rondom milieuzones en de kilometerheffing vereenvoudigen.

Alle Nederlandse auto's krijgen worden mogelijk van een identificatiechip. TNO doet onderzoek naar zo'n chip in opdracht van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). Fraude met kentekenplaten en chassisnummers wordt lonend wanneer automobilisten moeten betalen voor het gebruik van de weg.

TNO denkt aan een chip die ergens in de auto wordt verstopt. Chips in de kentekenplaten kunnen met deze chip een netwerk vormen, dat een foutmelding geeft als de kentekenplaten niet langer corresponderen met de verborgen chip. Zo kan de politie fraudeurs snel opsporen.

De eerste proeven worden eind dit jaar gedaan tijdens het project Spitsmijden op het traject Gouda - Den Haag. Deelnemers aan dit project worden beloond als zij buiten de spits reizen. De elektronische signalen van een in de auto verstopte chip moet fraude door de spitsmijders voorkomen.

Geen opmerkingen: