donderdag, september 25, 2008

Eerste Android-telefoon geïntroduceerd

Eerste Android-telefoon geintroduceerd | Nieuws | Telecom | Computable.nl

Eerste Android-telefoon geïntroduceerd

Android T-Mobile Google

T-Mobile heeft de eerste telefoon geïntroduceerd die gebaseerd is op het Android-besturingssysteem van Google. In Nederland is de telefoon vanaf begin 2009 verkrijgbaar.

T-Mobile heeft de eerste telefoon geïntroduceerd gebaseerd op het Android-besturingssysteem. Het toestel is gebouwd door HTC en wordt verkocht onder de naam T-Mobile G1. Het toestel is te bestellen in de Verenigde Staten en wordt daar vanaf 22 oktober geleverd.

Nederland is een van de eerste landen buiten de VS waar de telefoon wordt uitgebracht. Begin 2009 kunnen Nederlandse bellers het toestel bestellen.

De T-Mobile G1 heeft een touchscreen en een qwerty-toetsenbord. Zakelijk gebruik van de telefoon is nog niet zo interessant. De smartphone kan niet gekoppeld worden aan Microsoft Exchange. Google denkt dat de applicatie die de koppeling maakt echter snel geschreven gaat worden. Deze applicatie wordt dan verkocht via de Android Market.

Geen Bluetooth

Ook ondersteunt de Android-telefoon geen Bluetooth. Tijdgebrek is daar de oorzaak van. Andy Rubin, die bij Google verantwoordelijk is voor de doorontwikkeling van Android: "De basis staat er nu. We zullen nog geen nieuwigheden toevoegen. Externe ontwikkelaars kunnen het platform naar eigen inzicht verbeteren. Openheid van internet en standaarden zit standaard ingebouwd."

Het Google-Android platform wordt ondersteund door enkele grote telecomaanbieders, zoals Sprint Nextel, China Mobile en T-Mobile. Ook fabrikanten LG, Motorola en Samsung hebben toegezegd het platform vanaf 2009 op hun nieuwe modellen te gebruiken.

Geen opmerkingen: