woensdag, september 10, 2008

Hells Angels vlassen op miljoenen oprotpremie

PAROOL: Misdaad - Hells Angels vlassen op miljoenen oprotpremie

Hells Angels vlassen op miljoenen oprotpremie

De Hells Angels willen geld zien voordat ze hun hangout zullen verlaten. Foto ANP/Cynthia Boll
AMSTERDAM - De Hells Angels vertrekken pas van hun terrein aan de H.J.E. Wenckebachweg in Amsterdam-Oost als ze 'enkele miljoenen' van de gemeente krijgen.

Ze willen zelf een nieuwe locatie voor een nieuw clubhuis kiezen en wensen daarbij niet te worden gehinderd door een zogeheten Bibob-procedure, waarbij vergunningen kunnen worden geweigerd als mogelijk sprake is van crimineel geld.

De gemeente Amsterdam deelde gisteren mee met de Hells Angels te willen onderhandelen over vertrek van de motorclub van de H.J.E. Wenckebachweg. De gemeente wil op het Overamstelterrein woningen en bedrijfsruimtes bouwen. De rechtbank oordeelde in juni dat de Hells Angels het grootste gedeelte van het terrein moeten verlaten.

De gemeente wil een minnelijke schikking, maar van 'enkele miljoenen' kan geen sprake zijn, zegt een woordvoerster. Dat de Hells Angels vrijwaring van de Bibob-procedure krijgen 'is onbespreekbaar en ononderhandelbaar'.

De Angels eisen niet langer dat de gemeente een nieuwe plek voor hen vindt. Die zoeken ze zelf wel. ''Het moet een plek zijn met een zekere buitenruimte waar motoren af en aan kunnen rijden. Het zal in de sfeer van een bedrijventerrein zijn,'' zegt Huib Struycken, advocaat van de Hells Angels. ''In Noord zijn locaties, of misschien ergens richting Schiphol.'' (ROB ROMBOUTS, PAUL VUGTS)

Geen opmerkingen: