dinsdag, september 16, 2008

Pink Floyd-bandlid Richard Wright overleden - Shit de goeien gaan eerst .....

Pink Floyd-bandlid Richard Wright overleden - MSN Starlounge

Pink Floyd-bandlid Richard Wright overleden

16-9-08 09:47
Afgelopen maandag is Richard Wright, bandlid van de legendarische groep Pink Floyd overleden. Hij overleed op 65-jarige leeftijd na een korte strijd tegen kanker in zijn huis in Engeland, zo meldt de BBC.

Richard Wright is een van de oprichters van Pink Floyd en speelde keyboard vanaf het eerste album The Piper at the Gates of Dawn in 1967 met Syd Barrett, Roger Waters en Nick Mason. Dave Gilmour kwam pas een jaar later, nadat Barret de groep verliet. Richard Wright schreef mee aan misschien wel de twee bekendste albums van de band: The dark side of the Moon en Wish you were here. Pink Floyd bereikte een legendarische status met onder meer het album The Dark Side Of The Moon in 1973, dat meer dan tien jaar in Amerikaanse album hitlijst stond.

Waters verliet de band in 1981. Wright ging samen met Gilmour en Mason verder met het opnemen van albums. De band ging ook op tournee en gaf onder meer een concert in de Rotterdamse Kuip. Het laatste studioalbum was the Division Bell in 1994. In 2005 kwam de volledige band na 24 jaar weer bijeen voor het Live 8 concert in het Londense Hyde Park.

Geen opmerkingen: