dinsdag, september 23, 2008

Trucs om kabels en snoeren weg te werken

Elsevier.nl - Wonen - Trucs om kabels en snoeren weg te werken

Trucs om kabels en snoeren weg te werken

dinsdag 23 september 2008 09:10

Hoe opgeruimd een huis ook is, kabels en apparaten ontsieren de boel altijd. Maar daar is wat aan te doen. Daarom een aantal oplossingen van designers: niet altijd even praktisch, maar wel opvallend.

Verberg je snoeren achter de Picket Fence Verberg je snoeren achter de Picket Fence

Het lukte wetenschappers afgelopen zomer in een proefopstelling een gloeilamp van 60 Watt branden op draadloze energie. Toepassing van deze elektromagnetische energieoverdracht zou een einde betekenen aan de wirwar van snoeren die onze huizen teistert.

Alleen, bijna de helft van de energie gaat verloren in de lucht – we zitten dus nog wel even vast aan de stroomkabels.

Hekje
Niet verbergen, die kabels, maar juist laten opvallen! Bijvoorbeeld met tuinhekje aan de plinten. De Picket Fence is te bestellen via internet, maar uiteraard heel eenvoudig zelf te figuurzagen en met stevige dubbelzijdige tape te bevestigen.

Kleedje
De Duitse ontwerper Britta Böhne koos ervoor de kabels een zeer prominente plek te geven: ze maakte een hoogpolig vloerkleed met gootjes, die ruimte bieden aan snoeren.



Gitaren
De Canadese designstudio Castor Canadensis neemt met dit ontwerp meteen het Nederlandse designlabel Droog Design op de hak. This is not a f**king Droog light, light is geënt op de snoeren en pedalen die voor elektrische gitaren worden gebruikt.

Vogeltjes
Tjitske Hemmes, afgestudeerd aan de Designacademy in Eindhoven, koos ervoor de snoeren en stekkers te voorzien van lieflijke figuren: vogeltjes, hondjes of insecten.


Haspel
Flex, een ontwerpbureau uit Delft, ontwerpt thuistapjes voor Grolsch en verpakkingen voor nootjes van Albert Heijn. De ontwerpers braken eind jaren negentig al door met de cable turtle en later de Mister Twister, beide heel eenvoudige variaties op de aloude kabelhaspel.

Door Bram  Hahn

Geen opmerkingen: