dinsdag, augustus 05, 2008

Morgan Freeman ernstig gewond door auto-ongeluk

PAROOL: CULTUUR - Morgan Freeman ernstig gewond door auto-ongeluk

Volgens een woordvoerster van het hospitaal is de toestand van de 71-jarige acteur zorgwekkend. Foto EPA/Daniel Deme


update   NEW YORK - De Amerikaanse acteur Morgan Freeman is zondagavond laat gewond geraakt bij een verkeersongeluk in de Amerikaanse staat Mississippi. Hij ligt in Memphis in het ziekenhuis. Volgens een woordvoerster van het hospitaal is de toestand van de 71-jarige zorgwekkend.

De politie in Mississippi bevestigde dat de acteur kort voor middernacht bij een ongeluk betrokken was, maar zei geen details te kennen. Een medewerker van een lokale krant die vlak na het ongeval ter plaatse aankwam, zei dat Freemans auto's waarschijnlijk van de snelweg schoot, door de lucht vloog en in een greppel terechtkwam. Hij moest met een hydraulische schaar uit zijn auto worden bevrijd, zei hij. Freeman zou op dat moment bij bewustzijn zijn geweest en grapjes hebben gemaakt met hulpverleners.

Freeman speelde in tal van films, waaronder recent in 'The Dark Knight' en 'The bucket list'. Hij won een oscar voor zijn rol in de film 'Million dollar baby'. Vorig jaar werd bekend dat Freeman de Zuid-Afrikaanse ex-president Nelson Mandela speelt in de nieuwe film The Human Factor. (AP/ANP)

Geen opmerkingen: