maandag, augustus 04, 2008

ss Rotterdam na tien jaar weer thuis

ss Rotterdam na tien jaar weer thuis - maandag 4 augustus 2008 - DePers.nl
ss Rotterdam na tien jaar weer thuis

ss Rotterdam na tien jaar weer thuis

Gepubliceerd: vandaag 07:33
Update: vandaag 08:32

De ss Rotterdam komt maandag na tien jaar weer thuis in Rotterdam. Hoewel zij de vorige keer, in 1998, Rembrandt heette, was ze nog steeds de trots van de Maasstad. Honderdduizenden kwamen kijken.

De Rotterdam werd vijftig jaar geleden te water gelaten. Ze is het grootste passagiersschip ooit in Nederland gebouwd en was indertijd het vlaggenschip van de Holland-Amerika Lijn.

Het 228 meter lange schip, gebouwd op de werf van de Rotterdamsche Droogdok Maatschappij, krijgt als ligplaats de Maashavenkade op de Kop van Katendrecht. Het krijgt de functie van hotel, ruimte voor culturele evenementen en toeristische attractie.


Foto: ANP

De Rotterdam is van binnen gerestaureerd in Wilhelmshaven in Duitsland. Het plaatwerk en de dekken werden in authentieke staat gebracht in het Spaanse Cadiz. Het kreeg daar ook zijn oorspronkelijke naam en kleur terug.

De Rotterdam komt rond half vier aan bij Hoek van Holland en meert omstreeks negen uur 's avonds in de Maashaven. RTV Rijnmond zendt de binnenkomst zowel op radio als op televisie uit. Vanaf 18.00 uur staat de zender helemaal in het teken van het stoomschip.

 

Trefwoorden: ss Rotterdam, Rotterdam

Geen opmerkingen: