donderdag, oktober 02, 2008

Marokkaanse reljeugd plundert AH-filiaal Amsterdam

Elsevier.nl - Nederland - Marokkaanse reljeugd plundert AH-filiaal Amsterdam

hadden ze wat meer naar school gegaan waren ze misschien niet zo dom geweest ....

Marokkaanse reljeugd plundert AH-filiaal Amsterdam

donderdag 2 oktober 2008 10:33

In Amsterdam heeft een groep van ongeveer vijftien Marokkaanse jongens een filiaal van Albert Heijn geplunderd en enkele dagen later het personeel nog eens bedreigd, omdat de diefstal was gemeld bij de politie.

AH-filiaal geplunderd, personeel bedreigd AH-filiaal geplunderd, personeel bedreigd

De politie bevestigt berichtgeving hierover vanochtend in De Telegraaf.

Het incident had anderhalve week geleden plaats bij een Albert Heijn-filiaal in de Kleine Wittenburgerstraat aan de oostkant van het centrum.

Kassa's
De Marokkaanse jongens, in de leeftijd van veertien tot en met zeventien jaar, kwamen vorige week zaterdag het filiaal binnen en pakten diverse producten uit de schappen. Vervolgens sprongen ze over de kassa's heen en verlieten de winkel zonder te betalen.

Enkele personeelsleden spraken de gasten aan op hun gedrag, maar werden bedreigd.

Foto
Toen de jongens op hun scooters wegreden, is er vanuit de winkel een foto van ze gemaakt, zegt een politiewoordvoerder. De jonge Marokkanen kwamen drie dagen later terug om verhaal te halen bij het personeel.

De jongens waren kwaad en vroegen waarom er een foto was gemaakt en waarom de politie was ingelicht. 'Vervolgens werd er gezegd dat ze het personeel na sluitingstijd zouden opwachten. Dat was reden om de politie in te schakelen die in burger kwam posten,' aldus de politiewoordvoerder.

Opgepakt
'Toen de Albert Heijn dicht ging, stond een groep van vijftien jongeren voor de deur. De belagers gingen op het personeel af dat de winkel wilde verlaten. Op dat moment kwamen agenten in actie en vijf jongens konden worden opgepakt,' vervolgt de woordvoerder.

Drie van hen zitten nog vast op verdenking van bedreiging, diefstal in vereniging en openlijke geweldpleging.

'Iets'
Albert Heijn wil niet uitgebreid reageren op de plundering en bedreiging. Woordvoerder Anoesjka Aspeslagh bevestigt tegenover elsevier.nl dat er inderdaad 'iets' is voorgevallen, maar wil verder niets zeggen.

'De politie doet onderzoek en er zijn verdachten aangehouden, maar in het belang van het onderzoek doen wij verder geen uitspraken,' aldus Aspeslagh tegen elsevier.nl.

Door Claudia  van Zanten

Geen opmerkingen: