donderdag, oktober 23, 2008

Pastors riskeert celstraf na 'lekken' over Aboutaleb

Elsevier.nl - Nederland - Pastors riskeert celstraf na 'lekken' over Aboutaleb

tja als je op persoonlijk gewin uit bent, doe je schade aan de democratie...

Pastors riskeert celstraf na 'lekken' over Aboutaleb

donderdag 23 oktober 2008 10:50

De vertrouwenscommissie die Ahmed Aboutaleb heeft voorgedragen als burgemeester van Rotterdam gaat mogelijk aangifte doen tegen commissielid Marco Pastors van Leefbaar Rotterdam. Pastors zou geheime informatie hebben gelekt.

Marco Pastors (Leefbaar Rotterdam) riskeert een celstraf Marco Pastors (Leefbaar Rotterdam) riskeert een celstraf

Dat melden verschillende media.

Lekken
De commissaris van de Koningin in Zuid-Holland, Jan Franssen, wil dat er een onderzoek komt naar het lekken van geheime informatie rond de voordracht van Aboutaleb. Franssen heeft dat geadviseerd aan Remco Oosterhoff, voorzitter van de vertrouwenscommissie en gemeenteraadslid bij de SGP/ChristenUnie.

Mogelijk leidt dit tot aangifte bij het Openbaar Ministerie (OM), verklaart Oosterhoff. 'Ik en de commissaris van de Koningin zijn op zijn minst gezegd not amused.'

Afgelopen maandag deed Pastors een aantal onthullingen in het NRC Handelsblad over de geheime stemming in de vertrouwenscommissie om zo een crisis in zijn partij te bezweren. Pastors vertelde dat hij partijgenoot Wim van Sluis had gesteund en dat Aboutaleb voor hem de nummer twee was.

Zwijgplicht
Hij zei verder dat in de commissie is afgesproken dat Aboutaleb de ruimte krijgt een streng integratiebeleid te voeren. Voordat Pastors een persconferentie gaf, stond alles uitgebreid in NRC Handelsblad. Ook noemde hij de namen van twee andere kanshebbers: Gerd Leers en Geert Dales.

Iedereen die toetreedt tot de vertrouwenscommissie, heeft een zwijgplicht van 75 jaar. Overtreding daarvan kan een geldboete of zelfs een celstraf opleveren.

Door Robin  van der Kloor

Geen opmerkingen: