donderdag, november 20, 2008

Oproep: roep jonge Marokkanen tot orde

PAROOL: Binnenland - Oproep: roep jonge Marokkanen tot orde

Een betere verwoording van de stelling: We moeten ze vernederen ....

Oproep: roep jonge Marokkanen tot orde

AMSTERDAM - Alle Nederlanders, met name die van Marokkaanse afkomst, moeten overlast veroorzakende jongeren met een Marokkaanse achtergrond tot de orde roepen.

Deze oproep doet een groep verontruste opiniemakers onder leiding van televisiemaker Prem Radhakishun in een open brief aan dagblad Spits.

Terwijl de participatie van Marokkanen in de maatschappij toeneemt, 'blijft er helaas een aantal Nederlanders van Marokkaanse afkomst dat het licht nog niet gezien heeft,' staat in de brief. ''Dit zijn meestal jongeren die menen door middel van onaangepast, bedreigend en intimiderend gedrag, gepaard gaand met geweld, de maatschappij te moeten ontregelen.''

Deze jongeren schuilen volgens de schrijvers ten onrechte onder 'de paraplu van stigmatisering van Marokkanen' om hun gedrag te vergoeilijken.

De brief is mede getekend door Fatima Elatik (stadsdeelbestuurder Zeeburg). ''Ik heb ondertekend omdat ik het zat ben dat goedwillende mensen aangesproken worden op de acties van een kleine groep.'' (HET PAROOL)

Geen opmerkingen: