dinsdag, november 11, 2008

Scheidsrechter mishandeld ...

PAROOL: AMSTERDAM - Scheidsrechter mishandeld

Scheidsrechter mishandeld

Bij een wedstrijd tussen voetbalclub Zeeburgia en Sporting Maroc werd een scheidsrechter ernstig mishandeld. Foto Marcel Israel/www.marisfo.nl
Bij een wedstrijd tussen voetbalclub Zeeburgia en Sporting Maroc werd een scheidsrechter ernstig mishandeld. Foto Marcel Israel/www.marisfo.nl
AMSTERDAM - Bij het voetbalduel tussen Sporting Maroc en Zeeburgia is zondag een scheidsrechter ernstig mishandeld. John Nolting kreeg na de wedstrijd een kopstoot van de assistent-trainer van Sporting Maroc.

Nadat Nolting de door Sporting Maroc met 3-0 verloren wedstrijd had afgefloten, werd hij belaagd door de assistent. De man schold Nolting uit en gaf hem een kopstoot. Nolting brak daardoor zijn neus. Hij is vijf minuten buiten bewustzijn geweest en is afgevoerd naar het ziekenhuis.

Volgens Nolting was de sfeer de hele middag al agressief. Hij had de wedstrijd zelfs even gestaakt omdat hij zich bedreigd voelde nadat hij de aanvoerder van Maroc een rode kaart had gegeven.

Het bestuur van Sporting Maroc heeft geschokt gereageerd op het voorval. Penningmeester Mimoun Baghal noemde de daad 'afgrijselijk en weerzinwekkend'. De club heeft de man geroyeerd als lid.

Nolting heeft inmiddels aangifte gedaan tegen de man. Ook voor Sporting Maroc heeft het incident mogelijk consequenties, de tuchtraad van de KNVB heeft een onderzoek ingesteld. (HET PAROOL)

Geen opmerkingen: