donderdag, december 11, 2008

'Grote schoonmaak' Wallen hot news in buitenland

'Grote schoonmaak' Wallen hot news in buitenland

Engelse kranten zoals The Guardian voorspellen dat Amsterdam bij veel Britten binnenkort zal hebben afgedaan als één van de populairste bestemmingen voor vrijgezellenfeesten en stedentripjes. Foto GPD
AMSTERDAM - De Wallen zijn wereldnieuws. De plannen voor een grote schoonmaak van de rosse buurt zijn in het buitenland niet onopgemerkt gebleven. In veel Engelse, Duitse, Franse en Amerikaanse kranten wordt het einde van een toeristische trekpleister aangekondigd. Zelfs in India en Nieuw-Zeeland haalde Amsterdam de krant.

'Minder hoeren en hasj,' kopte de Duitse krant Kölnische Rundschau. De krant spreekt van een renovatie van een wijk die al eeuwen 'één van de afwisselendste en interessantste' van Europa is.

De rechtse Amerikaanse nieuwszender Fox News toont zich ingenomen met 'de schoonmaak' in Amsterdam. Fox is vooral te spreken over de aanpak van de criminaliteit die het gevolg is van prostitutie en drugsbezit, en stelt dat die zal leiden tot het einde van 'het verval in het Amsterdamse stadscentrum'.

Als extra service plaatste Fox overigens wel een serie foto's van schaarsgeklede hoeren op de site.

Engelse kranten zoals The Guardian voorspellen dat Amsterdam bij veel Britten binnenkort zal hebben afgedaan als één van de populairste bestemmingen voor vrijgezellenfeesten en stedentripjes. ''Engelse toeristen komen hier voor de drugs en de ramen,'' zegt iemand in de krant. ''Dit zal Amsterdam geld kosten.''

The Guardian spreekt zelfs van een cultuurstrijd. De krant meldt dat veel Nederlanders de tolerante opvattingen over prostitutie en drugs zat zijn. Op de website is een lijstje geplaatst met attracties waar toeristen zich nu op kunnen storten. Daarop staan bijvoorbeeld de Melkweg en het Van Gogh Museum.

De Amerikaanse nieuwszender MSNBC ziet ook een positief punt van de plannen en citeert wethouder Lodewijk Asscher met een knipoog. ''Voortaan hoef je je niet meer te schamen als je zegt dat je hier bent gekomen.'' (HET PAROOL)
PAROOL: AMSTERDAM - 'Grote schoonmaak' Wallen hot news in buitenland

Geen opmerkingen: