dinsdag, december 16, 2008

Webbrowser Explorer heeft gevaarlijk lek - Sent Using FireFox :-)

Webbrowser Explorer heeft gevaarlijk lek

Via het lek kunnen hackers ongezien Windowscomputers binnensluipen. Zij laten vervolgens de Internet Explorer verbinding maken met één van de naar schatting tienduizend besmette Chinese websites, waarop criminelen aftapsoftware hebben geplaatst. Foto GPD
AMSTERDAM - Pc-gebruikers die op internet surfen met de browser Internet Explorer van Microsoft, lopen het gevaar dat hun computer gekaapt wordt door criminelen. Er zit een lek in de browser dat nog niet gedicht is door Microsoft. Zolang het risico voortbestaat, kunnen pc-gebruikers overwegen over te stappen op alternatieve gratis browsers, zoals Firefox of Opera.

Via het lek kunnen hackers ongezien Windowscomputers binnensluipen. Zij laten vervolgens de Internet Explorer verbinding maken met één van de naar schatting tienduizend besmette Chinese websites, waarop criminelen aftapsoftware hebben geplaatst. Deze steelt wachtwoorden voor pc-spellen. Die worden doorverkocht op de zwarte markt. Het lek zit evenwel zo in elkaar dat het ook misbruikt kan worden door criminelen die op spaargeld uit zijn, meldt virusbestrijder Trend Micro.

In een gisteren uitgegeven verklaring zegt Microsoft dat tot nog toe alleen Internet Explorer versie 7 kwetsbaar is gebleken. Toch waarschuwt het concern dat ook andere versiesvan het programma 'potentieel kwetsbaar' zijn.

Het nieuwste lek in de Explorer werd vorige week toegegeven door Microsoft. Reparatie is tot nog toe uitgebleven. De Explorer is de standaardbrowser op bijna negentig procent van alle pc's in de wereld.

Tot het lek is gedicht raadt Microsoft de Explorergebruikers aan in de browser 'Active Scripting' uit te zetten. Virusbestrijder Symantec adviseert ook Javascript uit te zetten. (HET PAROOL)
PAROOL: ECONOMIE - Webbrowser Explorer heeft gevaarlijk lek

Geen opmerkingen: