vrijdag, december 12, 2008

Rouvoet: Nederlanders moeten in relatietherapie

Rouvoet: Nederlanders moeten in relatietherapie
vrijdag 12 december 2008 11:35

Minister André Rouvoet (ChristenUnie) wil zo graag dat Nederlandse echtparen met kinderen bij elkaar blijven, dat zonodig de staat moet opdraaien voor de kosten van relatietherapie.

Rouvoet wil dat Nederlandse echtparen meer moeite doen voor hun relatie Rouvoet wil dat Nederlandse echtparen meer moeite doen voor hun relatie

Dat schrijft het Nederlands Dagblad vandaag.

Nederland heeft een cultuuromslag nodig, vindt Rouvoet. 'In de hoofden van vaders en werkgevers moet de knop om, zodat een meer gezinsvriendelijk klimaat ontstaat.'

Relatietherapie ligt volgens Rouvoet hypergevoelig in Nederland. Hij vindt dat Nederlanders krampachtig reageren op zijn ideeën.

Normaal
De minister deed zijn uitspraken na afloop van zijn werkbezoek aan Zweden. Hij was naar eigen zeggen blij toen hij zag dat relatietherapie daar 'volstrekt normaal is'.

Zweden vinden het volgens Rouvoet 'de normaalste zaak van de wereld', dat de staat relatiecursussen aanbiedt.

Therapie
Hij was er getuige van een Iraakse vrouw die tegen haar verloskundige zei dat ze graag hulp wilde voor haar relatieproblemen.

In hetzelfde gebouw is een maatschappelijk werker aanwezig die de vrouw zou kunnen helpen. Rouvoet: 'die vorm van hulpverlening is volkomen geïntegreerd en er wordt totaal niet moeilijk over gedaan.'

Rouvoet plaatst wel een kanttekening bij de situatie in Zweden: ondanks de overdaad aan handreikingen een relatie te kunnen redden, is het aantal echtscheidingen er 'idioot hoog'.


Door Maartje  Willems

Elsevier.nl - Politiek - Rouvoet: Nederlanders moeten in relatietherapie

Geen opmerkingen: